Από: KitasWeather

Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία – Πιθανότητα μεμονωμένων βροχών Κυριακή/Δευτέρα κυρίως στα ορεινά

Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία – Πιθανότητα μεμονωμένων βροχών Κυριακή/Δευτέρα κυρίως στα ορεινά
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 01, 2023-10:40 View: 52

Γενικά ηλιόλουστος καιρός αναμένεται στην περιοχή μας μέχρι και τουλάχιστον τα τέλη αυτής της εβδομάδας/αρχές της ερχόμενης εβδομάδας με κάποιες τοπικές νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό οι οποίες πιθανόν να δώσουν μεμονωμένες βροχές την κυρίως την Κυριακή, αλλά και την Δευτέρα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή τις επόμενες ημέρες και θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα (έως τους 36-37 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό).

Σήμερα Παρασκευή, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει ελαφρώς πτώση, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 33 έως 36 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 31 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Παρασκευή (01/09/2023)

Αύριο Σάββατο, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά. Τοπικά κυρίως στα ανατολικά πιθανόν να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση κατά τις αυγινές ώρες.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 33 έως 36 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και πιθανόν έως τους 37 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 31 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Σάββατο (02/09/2023)

Την Κυριακή, σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα θα επηρεάζει την περιοχή μας. Μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, με την πιθανότητα μεμονωμένων βροχών.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 33 έως 36 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 31 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Κυριακή (03/09/2023)

Την Δευτέρα, αναμένεται και πάλι γενικά ηλιόλουστος καιρος ενώ νεφώσεις που θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά πιθανόν να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην πιο κάτω εικόνα, βλέπετε τη θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας για χθες, η οποία στην περιοχή μας κυμαίνεται γύρω στους 27-30 βαθμούς Κελσίου (εικόνα 1). Αυτές οι θερμοκρασίες είναι γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως 1-2 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω (εικόνα 2).

Εικόνα 1: Θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας
Εικόνα 2: Θερμοκρασιακή ανωμαλία της επιφάνειας της θάλασσας

Ο κίνδυνος έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών σύμφωνα με τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες είναι πολύ υψηλός.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather