Από: ΔΗΠΑ

Μ.ΓΙΑΚΟΥΜΗ:ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ

Μ.ΓΙΑΚΟΥΜΗ:ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ
Δημοσιεύθηκε: Ιανουαρίου 26, 2024-15:34 View: 21

Πολύ θετικό για τα νοικοκυριά το κυβερνητικό σχέδιο για εγκατάστασης φωτοβολταϊκών, «Φωτοβολταϊκά για Όλους», υπογραμμίζει ο βουλευτής της ΔΗΠΑ Συνεργααία, Μιχάλης Γιακουμή.

Μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ανέφερε ότι είναι πολύ κοντά με τη φιλοσοφία διαχρονικών προτάσεων της Παράταξης, με στόχο την ουσιαστική ενίσχυση των πολιτών για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, υπογραμμίζοντας, ότι δεν χρειάζεται ο καταναλωτής να έχει αρχικό ποσό για το σύστημα αφού είναι στο πλαίσιο ενοικιαγοράς.

Εμφανίστηκε, πεπεισμένος, ότι θα ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν μετά και τις διαβεβαιώσεις που έχει λάβει από το Υπουργείο Ενέργειας. Στην Επιτροπή Ενέργειας της Βουλής, ανέφερε ο κύριος Γιακουμή, είχαμε πρόταση νόμου την οποία οι βουλευτές βλέπουν θετικά, που μπορεί και δίνει την δυνατότητα με ένα εργαλείο του ΑΠΕ και ΕΞΕ να δίνει επιχορηγήσεις για το συγκεκριμένο σχέδιο.

Οι αιτητές για την κατηγορία «Φωτοβολταϊκά για Όλους» θα είναι με βάση σειρά προτεραιότητας καθώς αρχικά θα γίνουν δεκτές 6 χιλιάδες αιτήσεις, είπε ο Βουλευτής. Στη συνέχεια το σχέδιο θα επεκταθεί, ανέφερε.

Θα εγγραφεί και θα συζητηθεί στην Επιτροπή Ενέργειας της Βουλής, το θέμα που προκάλεσε συζητήσεις και αναστάτωση στους πολίτες ότι  η ΑΗΚ αγοράζει ενέργεια από τα έργα ΑΠΕ των 520+MW σε τιμή των 11σεντ€ και την ίδια ώρα πουλά την ενέργεια αυτή στους καταναλωτές στα 24σεντ€, ανέφερε ο βουλευτής, Μιχάλης Γιακουμή.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ