Από: ΔΗΠΑ

Α.ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ: ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟ

Α.ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ: ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟ
Δημοσιεύθηκε: Ιανουαρίου 26, 2024-17:30 View: 25

Την αποφασιστικότητα του Υπουργού Δικαιοσύνης και της κυβέρνησης, αναμένει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία. Ο Αλέκος Τρυφωνίδης, διαβεβαίωσε ότι η ΔΗΠΑ-Συνεργασία θα στηρίξει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες αντιμετώπισης του χουλιγκανισμού.

Αφού έθιξε τις εικόνες ντροπής που είδαμε τον τελευταίο καιρό, μέσα και έξω από τα γήπεδα, παραθέτοντας σωρεία ερωτημάτων για το τι προηγήθηκε των επεισοδίων, ο κύριος Τρυφωνίδης, υπογράμμισε ότι ήρθε η ώρα να δείξουμε εμπιστοσύνη σε κυβέρνηση και αστυνομία ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο του χουλιγκανισμού.

«Υπάρχουν σαφέστατες ευθύνες για την μη αντιμετώπιση του προβλήματος», ωστόσο, είπε πως «και παραιτήσεις να δούμε, αν δεν γίνει αλλαγή νοοτροπίας και διαδικασιών θα βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Προτιμώ, την ανάληψη πολιτικής ευθύνης και την ισχυρή βούληση για αλλαγή των καταστάσεων» ανέφερε ο βουλευτής.

Κάλεσε τον Υπουργό Δικαιοσύνης, να βάλει από την «ομπρέλα» του όλες τις δράσεις που πρέπει να γίνουν, υπογραμμίζοντας πως είναι αναγκαία η αναδιάρθρωση της αστυνομίας και η αριθμητική αλλά και ποιοτική ενίσχυση της.  Στα επιβαλλόμενα μέτρα, είπε, είναι και το αίσθημα αυτοπεποίθησης και ασφάλειας που πρέπει να έχει το Σώμα που θα επιτευχθεί με την κατάλληλη εκπαίδευσή του.

Την ίδια ώρα, υπέδειξε στον αρχηγό αστυνομίας, ότι πρέπει να γίνει έρευνα για τα τελευταία γεγονότα «για το ποιοι κατάφεραν να περάσουν πριν από την έναρξη του αγώνα κροτίδες και φωτοβολίδες στο γήπεδο, αφού υπήρξε εξονυχιστικός έλεγχος της αστυνομίας στους οπαδούς».

Ταυτόχρονα, κάλεσε την Βουλή, να εξετάσει τις νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν κατατεθεί πριν μήνες για το θέμα των καμερών στα γήπεδα και την αδειοδότηση των πλατφόρμων που εκδίδουν εισιτήρια. Όλοι, είπε, κοινωνία, Βουλή, κυβερνήσεις, είμαστε συνυπεύθυνοι αυτής της απαράδεκτης κατάστασης στα γήπεδα, και θα πρέπει να βοηθήσουμε συλλογικά για την καταπολέμηση του χουλιγκανισμού.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ