Από: ΕΛΑΜ

Σ.Ιωάννου: ΟΧΙ στην απαγόρευση φιλάθλων στα γήπεδα

Σ.Ιωάννου: ΟΧΙ στην απαγόρευση φιλάθλων στα γήπεδα
Δημοσιεύθηκε: Ιανουαρίου 26, 2024-14:47 View: 36

Φιλοξενούμενος στην μεσημβρινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα ήταν ο βουλευτής Λάρνακας του Ε.ΛΑ.Μ. Σωτήρης Ιωάννου για το θέμα της οπαδικής βίας στα γήπεδα και των σκέψεων για απαγόρευση φιλάθλων στους αγώνες.

Ο βουλευτής μας μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι, για τα επεισόδια δεν ευθύνονται οι απλοί οπαδοί και πως ένας πραγματικός «οπαδός» και «φίλαθλος» δεν προβαίνει σε επεισόδια.

Δεν γίνεται, είπε, για 15 – 20 άτομα να θυματοποιούνται τα σωματεία και οι υπόλοιποι υποστηρικτές μιας ομάδας.

Τα μέτρα, πρόσθεσε, είναι καλοδεχούμενα, αλλά ποτέ δεν θα είναι αρκετά αν δεν υπάρξει παιδεία, αλλαγή νοοτροπίας και παραδειγματικές τιμωρίες των ενόχων. Θα αναμένουμε κι άλλα πιο αποτελεσματικά μέτρα, είπε.

Η κάρτα φιλάθλου, εκτίμησε, δεν λειτούργησε και επιβάλλεται συντονισμός των αρμόδιων υπηρεσιών. Η δε απαγόρευση μετάβασης φιλάθλων, πρόσθεσε, δεν θα εξυπηρετήσει και δεν είναι ούτε σωστή και δίκαιη.

Ο Σωτήρης Ιωάννου διαπίστωσε πως η βία στα γήπεδα είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο δυστυχώς, όπως και γενικότερα η βία που βλέπουμε γύρω μας καθημερινά. Επανέλαβε δε ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη να «λυθούν» τα χέρια της αστυνομίας και να ενισχυθεί παράλληλα με προσωπικό η αστυνομία μας.

Απαντώντας σε ερώτηση, κατέληξε ότι μακάρι να υπάρχει η πολιτική βούληση και στο θέμα των «κόκκινων φακέλων», της διαιτησίας και σε πολλά άλλα, γιατί όλα είναι αλληλένδετα.

Όλες οι δηλώσεις στο βίντεο της ανάρτησης.

Adblock test (Why?)

Read this on ΕΛΑΜ