Από: KitasWeather

Σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες – Τάση μεταβολής στα τέλη της 10ήμερης πρόγνωσης

Σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες – Τάση μεταβολής στα τέλη της 10ήμερης πρόγνωσης
Δημοσιεύθηκε: Ιανουαρίου 18, 2024-17:11 View: 38

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι μέχρι και το τέλος αυτής της εβδομάδας θα παρατηρούνται διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και διαστήματα αυξημένων νεφώσεων, με την πιθανότητα βροχής να είναι σχετικά χαμηλή το επόμενο τριήμερο και αν παρατηρηθεί κάτι, αυτό θα είναι μεμονωμένο κυρίως την Κυριακή. Παράλληλα, σκόνη αναμένεται στην περιοχή μας από την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα αρκετά πάνω της κανονικής. Πιθανότητες για μεμονωμένου/τοπικού χαρακτήρα βροχές παρουσιάζονται το πρώτο μισό της νέας εβδομάδας με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ενώ αναμένεται και σταδιακή μικρή πτώση της θερμοκρασίας, η οποία όμως θα παραμείνει σε επίπεδα πάνω της κανονικής. Τάση για πιο χειμερινές θερμοκρασίες εμφανίζονται προς το τέλος της νέας εβδομάδας καθώς φαίνονται πιο ψυχρές αέριες μάζες, ωστόσο υπάρχει ακόμα αβεβαιότητα αν θα συνδυαστούν και με βροχές και πόσο αξιόλογες ή όχι θα είναι.

Αύριο Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα, ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος ενώ παράλληλα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό, με την πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται από 20-25% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 20-22 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 7 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από υψηλές κυρίως νεφώσεις ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, με την πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται από 10-20% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 22-23 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος κυρίως από μέσες και υψηλές νεφώσεις και δεν αποκλείονται τοπικά λίγες σταγόνες λάσπης ή ελαφριές λασποβροχές στα ορεινά. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, η οποία προοδευτικά θα αυξηθεί μέσα στην ημέρα, με την πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται από 25-30% (αναλόγως περιοχής). Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, η οποία προοδευτικά θα αυξηθεί μέσα στην ημέρα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 21-22 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Δευτέρα, Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και νοτιότερα, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών. Κατά τις βραδινές ώρες, τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα νότια πιθανόν να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Η πιθανότητα βροχής την Δευτέρα κυμαίνεται από 20-30% (αναλόγως περιοχής). Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 20-22 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 7 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τρίτη και μέχρι την Πέμπτη, υπάρχει ακόμα αβεβαιότητα ως προς τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, ωστόσο κάποιες μεμονωμένου/τοπικού χαρακτήρα βροχές ή και καταιγίδες είναι πιθανόν να παρατηρηθούν με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει ελαφρώς πτώση και στη συνέχεια μη αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας ωστόσο σε επίπεδα πάνω της κανονικής.

Το τελευταίο 3ήμερο της νέας εβδομάδας, υπάρχει επίσης αρκετή αβεβαιότητα ως προς τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσου, ωστόσο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα παρουσιάζονται κάποιες μικρές πιθανότητες βροχής. Η θερμοκρασία φαίνεται πως θα σημειώσει σταδιακά πτώση καθώς πιο ψυχρές αέριες μάζες φαίνεται πως θα επηρεάσουν προοδευτικά την περιοχή μας, για να κυμανθούμε σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν αύριο Παρασκευή αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά στις πλείστες περιοχές σε νότιους έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Το Σάββατο, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε νοτιοδυτικούς έως νοτιοανατολικούς, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Την Κυριακή, οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, αρχικά εντάσεως 2-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν προοδευτικά στα 3-4 μποφόρ και στα δυτικά έως 5 μποφόρ. Την Δευτέρα, οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, αρχικά εντάσεως 2-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν προοδευτικά στα 3-4 μποφόρ και τοπικά έως 5 μποφόρ. Την Τρίτη, οι άνεμοι φαίνεται πως θα στραφούν από βόρειες/βορειοδυτικές κατευθύνσεις ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη οι άνεμοι φαίνεται πως θα πνέουν από βορειοδυτικές έως νοτιοδυτικές κατευθύνσεις. Το τελευταίο 3ήμερο της πρόγνωσης, οι άνεμοι φαίνεται να στρέφονται προοδευτικά από βόρειες/βορειοδυτικές κατευθύνσεις.

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για την Λευκωσία.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather