Από: ΔΗΠΑ

Α.ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ:Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΙΣΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ

Α.ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ:Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΙΣΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ
Δημοσιεύθηκε: Ιανουαρίου 12, 2024-13:11 View: 35

Οι τελευταίες εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, κ. Αντόνιο Γκουτέρες, για Κυπριακό και την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ περιλαμβάνουν όπως πάντα θετικές και λιγότερο θετικές αναφορές.

Επικροτούμε την προσήλωση του Γενικού Γραμματέα στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, κάτι που αποτελεί σαφή ένδειξη ότι το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού παραμένει αναλλοίωτο και καμία αναφορά σε άλλη μορφή λύσης, ή προσπάθεια επιβολής άλλου πλαισίου, δεν είναι αποδεκτή.

Σε σχέση με τις πολλαπλές παραβιάσεις της νεκρής ζώνης από πλευράς του κατοχικού στρατού, θεωρούμε λανθασμένη την εξίσωση των δύο πλευρών και την επίρριψη ίσων ευθυνών.

Δυστυχώς η συνεχιζόμενη τακτική των ίσων αποστάσεων και της ενοχλητικά ουδέτερης διπλωματίας δεν αποδίδει, ούτε έχει, εκ του αποτελέσματος, οποιοδήποτε θετικό αντίκτυπο όσον αφορά τον τερματισμό των επανειλημμένων παραβιάσεων του καθεστώτος της νεκρής από τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις, οι οποίες φαίνεται να αποτελούν μέρος μιας συστηματικής πολιτικής αμφισβήτησης του status quo.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ