Από: ΔΗΠΑ

Α. ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Α. ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Δημοσιεύθηκε: Δεκεμβρίου 11, 2023-15:24 View: 42

Αναφορικά με τη συζήτηση που έγινε σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών, ως Δημοκρατική Παράταξη – Συνεργασία στηρίζουμε την προσπάθεια που γίνεται ούτως ώστε οι χαμηλόμισθοι του Δημοσίου τομέα, οι Α1 που μετατράπηκε σε Α2 το 2020, να δικαιωθούν. Δηλαδή, η υπηρεσία τους στο δημόσιο τομέα να λογαριαστεί και να γίνει αποδεκτή, έτσι ώστε αυτοί οι υπάλληλοι οι οποίοι στελεχώνουν Υπηρεσίες πρώτης γραμμής που εξυπηρετούν τον κύπριο πολίτη καθημερινά με επάρκεια, να μπορούν να έχουν τη σωστή κλίμακα όπως έχουν και οι υπόλοιποι υπάλληλοι.

Για αυτό καλούμε ακόμα μια φορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Οικονομικών να βρουν τη λύση και υπάρχουν εισηγήσεις από τις τρείς συνδικαλιστικές οργανώσεις, ΠΑΣΥΔΥ, ΣΕΚ και ΠΕΟ, ούτως ώστε οι πιο χαμηλή βαθμίδα προσωπικού να αναβαθμιστεί στη σωστή κλίμακα.

Η πολιτική να αναβαθμίσουμε τους χαμηλόμισθους και να αφήνουμε πίσω τους πιο χαμηλόμισθους του δημοσίου δεν μας βρίσκει σύμφωνους, πιστεύουμε ότι υπάρχει λύση και διέξοδος και ως Δημοκρατική Παράταξη – Συνεργασία θα συμβάλουμε δημιουργικά και θετικά για να υπάρχει η σωστή και ολοκληρωμένη λύση σε όλους τους χαμηλόμισθους του δημοσίου.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ