Από: KitasWeather

Κατά τόπους έντονες καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Τοπικές βροχές αύριο Τρίτη

Κατά τόπους έντονες καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Τοπικές βροχές αύριο Τρίτη
Δημοσιεύθηκε: Δεκεμβρίου 11, 2023-10:38 View: 48

Σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια θα επηρεάζουν την περιοχή μας σήμερα και αύριο. Σήμερα Δευτέρα, αναμένονται πιο γενικευμένα φαινόμενα, τα οποία θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος του νησιού ή και όλο, με κατά τόπους έντονες καταιγίδες ενώ αύριο Τρίτη, τα φαινόμενα θα είναι πιο τοπικά και πολύ πιο ήπια σε σχέση με σήμερα. Την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένεται βελτιωμένος καιρός με αυξημένη ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας.

Σήμερα Δευτέρα, σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια επηρεάζουν την περιοχή μας.

Την τελευταία ώρα, έντονες καταιγίδες επηρεάζουν την επαρχία Πάφου, οι οποίες έχουν αφήσει πέραν των 20 χιλιοστών σε ορισμένες περιοχές ενώ παρατηρήθηκε και χαλάζι. Την ίδια ώρα, έντονη καταιγίδα με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο νότια του νησιού επεκτείνεται μέσα στο νησί, δίνοντας βροχές ελαφριάς έως μέτριας έντασης σε περιοχές μεταξύ Λεμεσού – Λάρνακας και προς εσωτερικό. Η συγκεκριμένη καταιγίδα πολύ πιθανόν να είναι υπερκυτταρική και παρακολουθούμε σε περίπτωση που ο πυρήνας κινηθεί μέσα στο νησί.

Ραντάρ βροχής (09:30)
Μετρήσεις βροχόπτωσης μέχρι τις 09:20
Ηλεκτρικές εκκενώσεις (09:30)
Ηλεκτρικές εκκενώσεις (09:30)

Τις επόμενες ώρες, οι βροχές/καταιγίδες που επηρεάζουν την επαρχία Πάφου θα κινηθούν ανατολικότερα επηρεάζοντας και τις υπόλοιπες περιοχές του νησιού ενώ η καταιγίδα που βρίσκεται μεταξύ Λεμεσού – Λάρνακας, κινείται βορειοανατολικότερα και αναμένεται να επηρεάσει τις επαρχίες Λάρνακας – Αμμοχώστου. Με το πέρασμα των καταιγίδων, ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά αρχικά από τα δυτικά μέσα στις επόμενες ώρες.

Λόγω των έντονων καταιγίδων σήμερα, το Kitasweather έχει εκδώσει από χθες αργά βράδυ σχετική προειδοποίηση την οποία μπορείτε να διαβάσετε πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Κίτρινη προειδοποίηση από Kitasweather για μεμονωμένες έντονες καταιγίδες σήμερα Δευτέρα

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 18 έως 21 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Δευτέρα (11/12/2023)

Αύριο Τρίτη, η περιοχή μας θα συνεχίσει να επηρεάζεται από σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα να αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες ενώ το βράδυ, αναμένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Τρίτη (12/12/2023)

Την Τετάρτη, η διαταραχή θα έχει υποχωρήσει ανατολικότερα με αποτέλεσμα τις καλές καιρικές συνθήκες και αναμένεται γενικά αίθριος καιρός.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Τετάρτη (13/12/2023)

Την Πέμπτη, οι καλές καιρικές συνθήκες θα συνεχίσουν και αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες θα είναι πιο αυξημένες στα ορεινά/ημιορεινά το απόγευμα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 20 έως 23 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Πέμπτη (14/12/2023)

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather