Από: No Source

«Ημέρες Εθελοντισμού» του PwC Foundation

«Ημέρες Εθελοντισμού» του PwC Foundation
Δημοσιεύθηκε: Δεκεμβρίου 08, 2023-15:58 View: 74

Το PwC Foundation διοργανώνει αυτήν την περίοδο τις «Ημέρες Εθελοντισμού», μια εβδομάδα ανιδιοτελούς προσφοράς στην κοινωνία. Από τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, συμπεριλαμβανομένης της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, 220 εθελοντές της PwC συμμετέχουν ενεργά σε 13 διαφορετικές δραστηριότητες. Οι προσπάθειες αυτές υπογραμμίζουν τη δέσμευση της PwC Κύπρου για διαρκή θετικό αντίκτυπο στην κοινότητα μέσω του PwC Foundation.
Οι δραστηριότητες που υλοποιούνται περιλαμβάνουν:
● Ημερολόγιο Καραϊσκάκειου Ιδρύματος: Το PwC Foundation υιοθέτησε την Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου στο Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης για τα Χριστούγεννα του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, υποστηρίζοντας τους ασθενείς του.
● Κουραμπιέδες για τις Αλκυονίδες: Οι εθελοντές της PwC Κύπρου φτιάχνουν κουραμπιέδες και εορταστικές λιχουδιές για την υποστήριξη του Ιδρύματος Αλκυονίδες.
● Υποστήριξη για τον ΣΠΑΒΟ: Συλλογή ρούχων κι άλλων αγαθών στα γραφεία του οργανισμού σε Λευκωσία και Λεμεσό για τον Σύνδεσμο που επικεντρώνεται στην Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια.
● Χριστουγεννιάτικο παζαράκι του Ιδρύματος Σοφία για τα παιδιά: Πραγματοποιείται στα γραφεία της PwC στη Λευκωσία για την υποστήριξη παιδιών που έχουν ανάγκη.
● 2nd Chance Dogs: Οι εθελοντές της PwC αλληλεπιδρούν με τα σκυλιά του καταφυγίου για να ενισχύσουν την κοινωνικότητά τους, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια να υιοθετηθούν.
● Ειδικό Σχολείο Ευαγγελισμός: Οι εθελοντές μας ζωγραφίζουν τους τοίχους του ειδικού σχολείου, προσφέροντας μια χαρούμενη και εορταστική νότα.
● Αγρόκτημα Αραδίππου: Οι εθελοντές βοηθούν στη συντήρηση του αγροκτήματος και στη φροντίδα των ζώων.
● Επέκταση εγκαταστάσεων «Μοναδικά Χαμόγελα»: Εθελοντές βοηθούν στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και στην οργάνωση των εξωτερικών χώρων για τα παιδιά και τους γονείς του οργανισμού.
● Παζαράκι Αγκαλιά Ζωής: Εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων στα κεντρικά γραφεία της PwC. Τα έσοδα θα διατεθούν για την προμήθεια σχολικού εξοπλισμού, σεμινάρια ψυχικής υγείας κι άλλη ανθρωπιστική βοήθεια.
● Καθαρισμός του πάρκου Αγίου Δημητρίου: Κοινή πρωτοβουλία με τον Δήμο Στροβόλου και ΜΚΟ που βοηθούν παιδιά με καρκίνο, με στόχο να αναζωογονηθεί το πάρκο κοντά στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Έτσι θα δημιουργηθεί ένας φιλόξενος χώρος για τα παιδιά και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

● Αιμοδοσία: Στα γραφεία μας στη Λευκωσία και στη Λεμεσό.
● Συνεργασία με τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό - Κλάδο Λευκωσίας: Ταξινόμηση και διανομή ρούχων που έχουν δωρίσει οι πολίτες.
● Υποστήριξη του Movember: Τα Mo-Bros μέλη της PwC Κύπρου,αφήνουν και στη συνέχεια ξυρίζουν τα μουστάκια τους για να υποστηρίξουν την εκστρατεία ευαισθητοποίησης του Movember Cyprus για την υγεία των ανδρών.
Ειδική πρωτοβουλία: Ένα όνειρο, μια ευχή
Εκτός από τις πιο πάνω δράσεις, η PwC Κύπρου σε συνεργασία με το Ίδρυμα PwC Foundation στηρίζουν το σωματείο «Ένα Όνειρο, Μια Ευχή», εκπληρώνοντας τις επιθυμίες παιδιών με καρκίνο και συναφείς ασθένειες. 
Για το 2023, ο οργανισμός αποφάσισε να μην αποστείλει δώρα σε πελάτες και συνεργάτες αλλά αντί αυτού να προσφέρει το αντίστοιχο ποσό στο σύνδεσμο «Ένα Όνειρο Μια Ευχή».
Ο Φίλιππος Σώσειλος, Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Κύπρου και Πρόεδρος του PwC Foundation, σημείωσε: «Το πάθος και η αφοσίωση που επιδεικνύουν οι εθελοντές μας αποτελούν πηγή έμπνευσης. Οι πρωτοβουλίες αυτές αποτελούν απτή έκφραση των βασικών αξιών μας στην PwC Κύπρου, αποσκοπώντας στο να έχουμε ουσιαστικό αντίκτυπο σε διάφορες κοινότητες. Για εμάς πρόκειται για κάτι περισσότερο από μία απλή μορφή εθελοντισμού. Αφορά στο να καλλιεργήσουμε ένα πνεύμα ενότητας και υποστήριξης που εκτείνεται πολύ πέρα από αυτήν την εβδομάδα. Είμαι περήφανος που ηγούμαι ενός οργανισμού, στον οποίο η δέσμευση για ευημερία και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ταυτότητάς μας».