Από: KitasWeather

Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή η θερμοκρασία και αυξημένη υγρασία τις επόμενες ημέρες

Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή η θερμοκρασία και αυξημένη υγρασία τις επόμενες ημέρες
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 16, 2023-10:05 View: 100

Συνεχίζει ο γενικά ηλιόλουστος και θερμός καιρός στην περιοχή μας τις επόμενες ημέρες με κάποιες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι και το Σάββατο, με τις μέγιστες θερμοκρασίες στο εσωτερικό να φτάνουν γύρω στους 40-41 βαθμούς Κελσίου (ίσως και έως 42 στην περιοχή της Λευκωσίας τις επόμενες ημέρες) ενώ μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Κυριακή. Παράλληλα, αναμένονται και αυξημένα επίπεδα υγρασίας τις επόμενες ημέρες, αυξάνοντας περαιτέρω την δυσφορία.

Σήμερα Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι/απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά. Κατά τις απογευματινές ώρες, μέτριο δυτικό ρεύμα αέρα θα επηρεάζει την περιοχή μας. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, η οποία θα είναι περιορισμένη κυρίως μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις να αναμένονται στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, φτάνοντας γύρω στους 38 έως 41 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 35 έως 37 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 32 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 31 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Τετάρτη (16/08/2023)

Για την σημερινή ημέρα, το Kitasweather έχει εκδώσει πορτοκαλί/κίτρινη προειδοποίηση υψηλών θερμοκρασιών την οποία μπορείτε να διαβάσετε πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Νέα πορτοκαλί/κίτρινη προειδοποίηση υψηλών θερμοκρασιών για απόψε (15/8) και την Τετάρτη (16/8)

Αύριο Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι/απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις να αναμένονται στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, φτάνοντας γύρω στους 38 έως 41 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 34 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 33 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Πέμπτη (17/08/2023)

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 38 έως 41 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 34 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 33 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 29 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Παρασκευή (18/08/2023)

Το σαββατοκύριακο, αναμένεται ηλιόλουστος καιρός. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο ενώ την Κυριακή αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Στην πιο κάτω εικόνα, βλέπετε τη θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας για χθες, η οποία στην περιοχή μας κυμαίνεται γύρω στους 27-29 βαθμούς Κελσίου (εικόνα 1). Αυτές οι θερμοκρασίες είναι γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα (εικόνα 2).

Εικόνα 1: Θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας
Εικόνα 2: Θερμοκρασιακή ανωμαλία της επιφάνειας της θάλασσας

Ο κίνδυνος έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών σύμφωνα με τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες είναι πολύ υψηλός.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather