Από: ΔΗΠΑ

Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2024

Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2024
Δημοσιεύθηκε: Νοεμβρίου 20, 2023-16:43 View: 52

Διαβεβαιώσεις του βουλευτή της ΔΗΠΑ-Συνεργασία ότι η Παράταξη θα σταθεί συμβλητική στις προσπάθειες του Υπουργού Εργασίας, Γιάννη Παναγιώτου, στα ζητήματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου του τα οποία έχουν ήδη δρομολογηθεί και αναμένεται να προχωρήσουν ή να ολοκληρωθούν εντός του 2024.

Θέματα όπως η ΑΤΑ, η τηλεργασία, ο κατώτατος μισθός, η αναλογιστική μείωση του 12% και η επιτάχυνση καταβολής των παροχών βρίσκονται στο σωστό δρόμο, ανέφερε ο κύριος Μουσιούττας. Κάποια είπε, έχουν επιτυχή κατάληξη, ενώ κάποια άλλα βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης. Πρόκειται για χρονίζον ζητήματα τα οποία ο νέος Υπουργός Εργασίας τα έχει θέσει σε προτεραιότητα για να υλοποιηθούν, ανέφερε ο βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, τονίζοντας ότι «υπάρχει το στοιχείο της βελτίωσης και σ’ αυτό προσδοκούμε».

Πέραν αυτών, ανέφερε, υπάρχουν και άλλα θέματα όπως η συζήτηση του θέματος των ξένων εργατών, οι διορθωτικές παρεμβάσεις για παροχές και αύξηση επιδομάτων, όπως της μητρότητας και χηρείας στους άντρες. Πολύ σωστά, ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας, υπογράμμισε ότι πρέπει να συζητηθούν και να αντιμετωπιστούν ολιστικά στη βάση πάντα της βιωσιμότητας του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ο κύριος Μουσιούττας, υπογράμμισε την αναγκαιότητα, όπως πριν ενταχθούν νέα ωφελήματα στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων ή αύξηση των υφισταμένων όπως γίνεται μελέτη, διότι, όπως είπε «το ΤΚΑ είναι κατάκτηση του λαού από το 1960 και πρέπει να το αφήσουμε βιώσιμο». Οποιαδήποτε αλλαγή, ανέφερε θα «πρέπει να γίνεται μεθοδικά στοχευμένα και αφού εξεταστούν όλοι οι παράγοντες».

Αναφέρθηκε, στην αναλογιστική μείωση του 12%, υπογραμμίζοντας ότι γίνεται μια προσπάθεια με τους κοινωνικούς εταίρους το αποτέλεσμα της οποίας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία, υπογράμμισε, είναι στη διάθεση του Υπουργού Εργασίας και θα συμπαρασταθεί στις προσπάθειες που γίνονται ώστε η πορεία να είναι χωρίς εμπόδια.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ