Από: ΔΗΠΑ

Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΓΙΑ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΓΙΑ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Δημοσιεύθηκε: Νοεμβρίου 20, 2023-17:41 View: 64

Ικανοποίηση εξέφρασε ο βουλευτής Λευκωσίας της ΔΗΠΑ-Συνεργασία για τις υπηρεσίες του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, υπογραμμίζοντας την ίδια ώρα ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης ώστε να διασφαλιστούν οι συνθήκες κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής αλληλεγγύης και η παροχή κοινωνικής προστασίας.

Στο τραπέζι, ανέφερε, ο κύριος Μαρίνος Μουσιούττας, θέματα φροντίδας ηλικιωμένων που λαμβάνουν χαμηλή σύνταξη. Αναμένεται απάντηση του υφυπουργείου κατά πόσο οι ηλικιωμένοι που παίρνουν μια σύνταξη χαμηλή και χρειάζονται φροντίδα από τρίτους, εάν θα μπορούσε να τους διδόταν ένα πρόσθετο επίδομα ώστε να καλύπτεται επαρκώς η συγκεκριμένη ανάγκη.

Συζητήθηκε, επίσης, η νέα νομοθεσία για την τοπική αυτοδιοίκηση στην οποία αναφέρεται στα ζητήματα που χειρίζεται το Υφυπουργείο Πρόνοιας τα οποία θα αναλάβουν στις νέες οντότητες, οι νέοι δήμοι και κοινότητες μετά τις δημοτικές εκλογές. Θα πρέπει υπέδειξε να γίνει σωστή προετοιμασία ώστε να λειτουργήσουν οι νέοι δήμοι καταλυτικά βοηθώντας τα μέγιστα τους πολίτες.

Προς την σωστή κατεύθυνση, σύμφωνα με τον κύριο Μουσιούττα, είναι και ο προϋπολογισμός του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, το οποίο προσφέρει τα μέγιστα στην οικονομία του τόπου. Πρέπει, υπέδειξε, να το διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού, υπογραμμίζοντας την ίδια ώρα την αγαστή συνεργασία της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής, στην οποία προεδρεύει, με τον εκάστοτε Υφυπουργό Ναυτιλίας, για την σωστή προώθηση των όποιων ζητημάτων τους απασχολούν.

Ο κύριος Μουσιούττας, χαιρέτισε την ίδια ώρα, και την έναρξη του one stop shop, το οποίο εφαρμόζεται στο Υφυπουργείο με υπηρεσίες του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, με την απλοποίηση των διαδικασιών που σχετίζονται με την ναυτιλία να διεκπεραιώνονται  όλες από το Κέντρο.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ