Από: KitasWeather

Πρόγνωση και τάση καιρού μέχρι το τέλος Νοεμβρίου – Ανανεωμένες 10ήμερες προγνώσεις

Πρόγνωση και τάση καιρού μέχρι το τέλος Νοεμβρίου – Ανανεωμένες 10ήμερες προγνώσεις
Δημοσιεύθηκε: Νοεμβρίου 20, 2023-17:34 View: 98

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι μέχρι και την Παρασκευή αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας και άνοδος της θερμοκρασίας ενώ σκόνη θα αρχίσει να παρατηρείται στην περιοχή μας από την Πέμπτη. Μέσα στο Σ/Κ, νέα διαταραχή φαίνεται να επηρεάζει την περιοχή μας, ωστόσο υπάρχει ακόμα αρκετή αβεβαιότητα ως προς την έκταση, ακριβής ώρες και ένταση των φαινομένων (προς το παρόν δεν φαίνεται κάτι το ιδιαίτερα αξιόλογο) ενώ η σκόνη θα συνεχίσει το Σάββατο, με τάση υποχώρησης την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Κυριακή. Το τελευταίο 4ήμερο της πρόγνωσης εξακολουθούν να παρουσιάζονται κάποιες πιθανότητες βροχής (οι οποίες όμως είναι αρκετά χαμηλότερες σε σχέση με το Σ/Κ με τα μέχρι στιγμής δεδομένα) ενώ η θερμοκρασία φαίνεται να σημειώνει μικρή περαιτέρω πτώση αρχικά και μη αξιόλογη μεταβολή στη συνέχεια.

Αύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω, φτάνοντας γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 22-24 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από υψηλές λεπτές νεφώσεις, με την πιθανότητα βροχής να παραμένει στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 22-24 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι/απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται και πάλι στο 0% σε όλες τις περιοχές. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει ελαφρώς άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 23-25 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 11 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι/απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά, με την πιθανότητα βροχής να παραμένει στο 0% σε όλες τις περιοχές. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, για να κυμανθεί γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 23-25 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 12 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Το σαββατοκύριακο, φαίνεται πως νέα διαταραχή θα επηρεάσει προοδευτικά την περιοχή μας, ωστόσο υπάρχει ακόμα αρκετή αβεβαιότητα ως προς την έκταση, ακριβής ώρες και ένταση των φαινομένων (προς το παρόν δεν φαίνεται κάτι το ιδιαίτερα αξιόλογο). Η σκόνη θα συνεχίσει στην περιοχή μας και το Σάββατο, με τάση υποχώρησης την Κυριακή. Η θερμοκρασία φαίνεται να σημειώνει μικρή πτώση.

Το τελευταίο 4ήμερο Νοεμβρίου, υπάρχει αρκετή αβεβαιότητα ως προς τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, ωστόσο εξακολουθούν να παρουσιάζονται κάποιες χαμηλές πιθανότητες βροχής με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ενώ η θερμοκρασία δεν φαίνεται να σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν αύριο Τρίτη μεταβλητοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενισχυμένο ανατολικό ρεύμα αέρα θα επηρεάσει την περιοχή μας, εντάσεως 3-5 μποφόρ και παροδικά την Πέμπτη στα προσήνεμα έως και 6 μποφόρ. Την Παρασκευή, οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν από ανατολικές κατευθύνσεις ωστόσο θα παρουσιάσουν εξασθένηση στα 2-4 μποφόρ. Προοδευτικά από το Σάββατο και έπειτα, φαίνεται στροφή των ανέμων από νοτιοδυτικές κυρίως κατευθύνσεις.

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για την πόλη της Λεμεσού.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather