Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Σλοβακία επέδωσε τα διαπιστευτήριά του

Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Σλοβακία επέδωσε τα διαπιστευτήριά του
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 16, 2023-18:43 View: 249

16-08-2023 18:43

Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Σλοβακία επέδωσε τα διαπιστευτήριά του

Ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Σλοβακία κ. Μιχάλης Καραγιώργης επέδωσε χθες, 15 Αυγούστου 2023, τα διαπιστευτήριά του στην Πρόεδρο της χώρας, κα Zuzana Čaputová, σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στo Προεδρικό Μέγαρο στη Μπρατισλάβα.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που ακολούθησε, ο Πρέσβης διαβίβασε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη προς την Πρόεδρο Čaputová. Μετέφερε, επίσης, τη βούληση της Κυβέρνησης για περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση των άριστων σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών, αλλά και της συνεργασίας τους, τόσο διμερώς, όσο και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων διεθνών οργανισμών.

Ο κ. Καραγιώργης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Κύπρου για τη μακρόχρονη πολύτιμη συμβολή της Σλοβακίας στην ειρηνευτική αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο μέσω του σλοβακικού Αποσπάσματος. Σημείωσε, επίσης, την υψηλή πολιτική σημασία των πρωτοβουλιών της Σλοβακίας για τη διευκόλυνση του διαλόγου μεταξύ των ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών κομμάτων. Ο Πρέσβης αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος ένεκα της συνεχιζόμενης παράνομης κατοχής από την Τουρκία και ενημέρωσε για την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

Η Πρόεδρος της Σλοβακίας ανταπέδωσε τους θερμούς χαιρετισμούς προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ευχήθηκε για την ειρηνική επανένωση της Κύπρου το συντομότερο δυνατόν. Αναφέρθηκε, επίσης, στις συνεχώς αναπτυσσόμενες διμερείς σχέσεις Κύπρου-Σλοβακίας, σημειώνοντας την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε τομείς όπως ο τουρισμός, οι νεοφυείς επιχειρήσεις και οι νέες τεχνολογίες. Εξέφρασε, τέλος, το ενδιαφέρον της για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας, ειδικά στους τομείς των επενδύσεων και της πράσινης μετάβασης.

(ΜΦ/ΕΠ)

Adblock test (Why?)

Read this on Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών Κυβέρνησης