Από: ΔΗΠΑ

Μ.ΚΑΡΟΓΙΑΝ: ΑΠΟΤΙΟΥΜΕ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟΥ

Μ.ΚΑΡΟΓΙΑΝ: ΑΠΟΤΙΟΥΜΕ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟΥ
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 06, 2023-12:33 View: 100

Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία, με αφορμή το 27ο Εθνικοθρησκευτικό μνημόσυνο των δύο ηρωομαρτύρων της Κύπρου, Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, αποτίει φόρο τιμής στη μνήμη τους εκφράζοντας την ελπίδα τόσο να αποδοθεί δικαιοσύνη για την εν ψυχρώ δολοφονία τους, όσο και για την απελευθέρωση της κατεχόμενης Κύπρου.

Η θυσία των δύο παλικαριών, που δολοφονήθηκαν άνανδρα, ύπουλα και θρασύδειλα τον Αύγουστο του 1996 από τους γκρίζους λύκους και τους εθνικιστές εποίκους, στην πράσινη γραμμή στη Δερύνεια, φωτίζει το δρόμο μας και καθοδηγεί τα βήματα μας με στόχο την εκπλήρωση των διακαών πόθων του λαού μας, για τερματισμό της κατοχής και αποκατάσταση της δικαιοσύνης στον τόπο μας.

Μας υπενθυμίζει επίσης την οφειλή που έχουμε απέναντι στις μελλοντικές γενεές, να εργαστούμε με ενότητα και αποφασιστικότητα, ενισχύοντας τις δυνάμεις που επιθυμούν την απελευθέρωση, την επανένωση και την επίτευξη ειρήνης στον τόπο μας, και μας επιβάλλει να αντιταχθούμε σθεναρά στις δυνάμεις του τρόμου, που απεργάζονται την εδραίωση της κατοχής και του διαμελισμού της πατρίδας μας, μέσα από την καλλιέργεια του μίσους και εθνικισμού

Τα όσα εκτυλίχθηκαν γύρω από το θέμα της αντικατοχικής εκδήλωσης του Δήμου Αμμοχώστου, φανερώνουν τον φόβο και τη μισαλλοδοξία που εξακολουθεί να υπάρχει μετά από μισό σχεδόν αιώνα σκλαβιάς και κατοχής.

Είναι γι’ αυτό το λόγο που ως ΔΗΠΑ-Συναργασία τονίζουμε εμφαντικά πως το σημερινό στατους κβο είναι απαράδεκτο και πρέπει να αρθεί. Θέλουμε να ελπίζουμε πως με τις πρωτοβουλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη στήριξη των εταίρων μας, θα δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες για επανεκκίνηση της διαδικασίας από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά.

Τιμούμε τη μνήμη των δύο ηρώων μας, Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού και κρατούμε άσβεστη τη φλόγα του αγώνα, μέχρι την τελική δικαίωση του λαού μας.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ