Από: KitasWeather

Συνεχίζουν οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και η σκόνη – Αυξημένες υψηλές νεφώσεις αύριο

Συνεχίζουν οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και η σκόνη – Αυξημένες υψηλές νεφώσεις αύριο
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 25, 2023-09:41 View: 52

Γενικά ηλιόλουστος καιρός αναμένεται στην περιοχή μας μέχρι και τουλάχιστον το τέλος αυτή της εβδομάδας, με εξαίρεση αύριο Πέμπτη όπου θα παρατηρούνται αυξημένες υψηλές λεπτές νεφώσεις (και πάλι όμως θα παρατηρείται ηλιοφάνεια, η οποία όμως θα είναι θολή). Στην ατμόσφαιρα θα συνεχίσει να αιωρείται σκόνη από τη Μέση Ανατολή ενώ προοδευτικά αύριο προς Παρασκευή αραιή σκόνη αναμένεται και από τη βόρειο Αφρική. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή σήμερα και θα κυμαίνεται γύρω στους 4-7 βαθμούς Κελσίου πάνω της κανονικής, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να φτάνουν έως τους 35-36 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από αύριο Πέμπτη ενώ στη συνέχεια δεν φαίνεται αξιόλογη μεταβολή της, με την θερμοκρασία να παραμένει σε επίπεδα αρκετά πάνω της κανονικής.

Σήμερα Τετάρτη, θα συνεχίσει ο ηλιόλουστος καιρός ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά.

Στην ατμόσφαιρα αιωρείται και σήμερα σκόνη, με τις συγκεντρώσεις των PM10 να κυμαίνονται σε μέτρια έως υψηλά επίπεδα στις 09:00 Τ.Ω όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα ενώ μόνο στην Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου οι συγκεντρώσεις των PM10 βρίσκονται οριακά κάτω από το μέτριο επίπεδο.

Ποιότητα αέρα (09:00)

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 4-7 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 32 έως 35 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 29 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Τετάρτη (25/10/2023)

Αύριο Πέμπτη, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από υψηλές λεπτές νεφώσεις, με αποτέλεσμα την αρκετή θολή ηλιοφάνεια. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, ωστόσο από την Πέμπτη μειώνεται και ο μέσος όρος των κανονικών για την εποχή θερμοκρασιών όποτε θα παραμείνουμε γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 30 έως 33 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 29 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Πέμπτη (26/10/2023)

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από υψηλές νεφώσεις, για να καταστεί σταδιακά κατά το δεύτερο μισό της ημέρας κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 30 έως 33 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 29 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Παρασκευή (27/10/2023)

Το σαββατοκύριακο, ο ηλιόλουστος γενικά καιρός θα συνεχίσει ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Παρασκευή, παραμένοντας σε επίπεδα αρκετά πάνω της κανονικής.

Να σημειώσουμε ότι παρόλο που οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται σε επίπεδα αρκετά πάνω της κανονικής, οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται πιο κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα καθώς θα παρατηρούνται θερμοκρασιακές αναστροφές τα βράδια. Αυτό όμως δεν θα ισχύει για τα ορεινά/ημιορεινά όπου οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται σε επίπεδα πάνω της κανονικής (γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πάνω της κανονικής).

Ο κίνδυνος έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών σύμφωνα με τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες είναι μέτριος στα ορεινά ενώ στις υπόλοιπες περιοχές είναι υψηλός.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather