Από: ΔΗΠΑ

ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 20, 2023-11:12 View: 100

Ως ΔΗΠΑ-Συνεργασία κρίνουμε ότι το χθεσινό γενναιόδωρο πακέτο κυβερνητικών μέτρων, που εξαγγέλθηκε κατά της ακρίβειας, έρχεται σε μια σωστή χρονική περίοδο, όπου η στήριξη των νοικοκυριών ήταν απαραίτητη. Τα μέτρα, στην ολότητα τους, κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση και εντός πλαισίου δημοσιονομικής σταθερότητας και πειθαρχίας.  

Η επιδότηση του κόστους ηλεκτρισμού, η μείωση του φόρου κατανάλωσης καυσίμων και πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και ο μηδενισμός του ΦΠΑ σε κρέας και λαχανικά αναμένεται να δώσουν οικονομική ανακούφιση στο καταναλωτικό κοινό.

Επιπλέον, η στοχευμένη στήριξη ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας, μέσω αύξησης του επιδόματος τέκνου και η επέκταση του ίδιου επιδόματος για πολύτεκνους με παιδιά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και η εφάπαξ καταβολή επιδομάτων για ειδικές ομάδες πληθυσμού, δείχνουν έμπρακτα την προσήλωση του Κράτους στην αναγκαία ανθρωποκεντρική πολιτική.

Επαναλαμβάνουμε την ικανοποίηση και ευαρέσκεια μας για τα μέτρα, καθώς και για το γεγονός ότι πολλές από τις εισηγήσεις, που κατά καιρούς παραθέσαμε στο δημόσιο διάλογο, έχουν υιοθετηθεί. Αν και τα μέτρα δεν είναι φυσικά εξαντλητικά, θα προσφέρουν όντως αναγκαίες οικονομικές «ανάσες» στα κυπριακά νοικοκυριά.

Στα πλαίσια της εποικοδομητικής στήριξης και υπεύθυνης πολιτικής, θα  παρακολουθούμε και θα αξιολογούμε διαρκώς τα μέτρα, έτσι ώστε ενδεχόμενα κενά να συμπληρωθούν και να διασφαλιστεί η πιστή υλοποίηση τους. 

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ