Από: KitasWeather

Μεμονωμένες βροχές το απόγευμα (Χάρτης πιθανοτήτων) – Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από την Κυριακή

Μεμονωμένες βροχές το απόγευμα (Χάρτης πιθανοτήτων) – Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από την Κυριακή
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 20, 2023-10:16 View: 69

Σχετικά ασταθής αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή μας και σήμερα Παρασκευή, με την πιθανότητα μεμονωμένων βροχών κυρίως κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και ανατολικά/βορειοανατολικά ενώ το σαββατοκύριακο και αρχές της νέας εβδομάδας αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με αυξημένη ηλιοφάνεια και κάποιες υψηλές νεφώσεις κυρίως το Σάββατο. Η θερμοκρασία θα παραμείνει γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα μέχρι και αύριο Σάββατο ενώ την Κυριακή και αρχές της νέας εβδομάδας, θερμή για την εποχή αέρια μάζα θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας και αναμένεται σταδιακή άνοδος του υδραργύρου σε επίπεδα πάνω της κανονικής.

Σήμερα Παρασκευή, παραμένει μερική αστάθεια στην περιοχή μας, με τον καιρό να είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα βορειοανατολικά παράλια πιθανόν να δώσουν ακόμα λίγες μεμονωμένες βροχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό και ανατολικά – βορειοανατολικά και αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών.

Στην κεντρική εικόνα, αλλά και στην εικόνα πιο κάτω, βλέπετε τις περιοχές που παρουσιάζουν πιθανότητα βροχής 30% και άνω για σήμερα Παρασκευή (13:00 – 17:00), όπως και το εύρος της αναμενόμενης βροχής. Να σημειώσουμε επίσης ότι η πιθανότητα βροχής δεν σχετίζεται με τα ύψη βροχής, φτάνει να καταγραφεί μετρήσιμη ποσότητα βροχής (0.2 χιλιοστά και άνω).

Χάρτης πιθανοτήτων βροχής

Μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα δεν αποκλείεται να σημειωθεί πλησίον αυτών των περιοχών αλλά όσο απομακρυνόμαστε από αυτές τις περιοχές, οι πιθανότητες μειώνονται σημαντικά.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 27 έως 29 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Παρασκευή (20/10/2023)

Αύριο Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 27 έως 30 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Σάββατο (21/10/2023)

Την Κυριακή, αναμένεται γενικά ηλιόλουστος καιρός ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 29 έως 31 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Κυριακή (22/10/2023)

Στις αρχές της νέας εβδομάδας, ο ηλιόλουστος γενικά καιρός φαίνεται να συνεχίζει, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή περαιτέρω άνοδο όπου και θα παραμείνουμε σε επίπεδα πάνω της κανονικής (γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πάνω της κανονικής).

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Δευτέρα (23/10/2023)

Ο κίνδυνος έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών σύμφωνα με τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες είναι χαμηλός στα ορεινά ενώ στις υπόλοιπες περιοχές είναι μέτριος έως υψηλός.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather