Από: ΔΗΚΟ

Χρ. Σαββίδης – Επίσκεψη της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού στο Α’ Δημοτικό σχολείο Χλώρακας και στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Χρ. Σαββίδης – Επίσκεψη της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού στο Α’ Δημοτικό σχολείο Χλώρακας και στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 06, 2023-18:42 View: 84

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, πραγματοποίησε σήμερα προγραμματισμένη επίσκεψη στο Α’ Δημοτικό σχολείο Χλώρακας και στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου( Σχολή Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας και Ακαδημία Επαγγελμάτων Τουρισμού και Φιλοξενίας Κύπρου) στην Πάφο.

Σύμφωνα με τον Βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος και Αναπληρωτή Πρόεδρο της επιτροπής, Χρύσανθο Σαββίδη, στο Α’ Δημοτικό σχολείο Χλώρακας, επίκεντρο της συνάντησης αποτέλεσαν  τα  κτιριακά προβλήματα αλλά και το μεγάλο ποσοστό μαθητών με μεταναστευτική βιογραφία.

Όσον αφορά, τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημοτικό σχολείο Χλώρακας, ο κ. Σαββίδης ανέφερε, ότι τον ερχόμενο Δεκέμβριο, θα ξεκινήσουν έργα για αντισεισμική αναβάθμιση αλλά και ανέγερση νέων σχολικών αιθουσών, διδασκαλίας, ψυχαγωγίας, ειδικής εκπαίδευσης, αποχωρητήριο και κλιμακοστάσιο. Η διάρκεια των συγκεκριμένων έργων θα είναι σε φάσεις και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια.

Όσον αφορά, το Β΄Δημοτικό σχολείο Χλώρακας, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας θα εισηγηθεί στις τεχνικές υπηρεσίες, να δημιουργηθεί σκέπαστρο και επιπρόσθετη αίθουσα διδασκαλίας, για τα παιδιά μεταναστευτικής βιογραφίας.

Στην συνέχεια, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας, επισκέφθηκε το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου( Σχολή Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας και Ακαδημία Επαγγελμάτων Τουρισμού και Φιλοξενίας Κύπρου), όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Πρύτανη, το διοικητικό αλλά και ακαδημαϊκό προσωπικό, καθώς και να ξεναγηθούν στους χώρους του Πανεπιστημίου. 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Σαββίδης, πρότεινε να ενταχθούν αγγλόφωνα προγράμματα σπουδών, ώστε το Πανεπιστήμιο να αποτελέσει πόλο έλξης και για τους ξένους φοιτητές.

Τέλος, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, τόνισε ότι το συγκεκριμένο ακαδημαϊκό ίδρυμα, είναι μια μεγάλη επιτυχία για την Πάφο και «ένα όνειρο πολλών χρόνων», το οποίο έχει πραγματοποιηθεί.

Γραφείο Τύπου

6 Οκτωβρίου 2023

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ