Από: ΔΗΣΥ

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός για τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός για τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 14, 2023-09:45 View: 190

Η σημερινή μέρα ξυπνά μαύρες μνήμες με την εκδήλωση της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής, που σκοπό είχε την ολοκλήρωση του επεκτατικού σχεδίου της Άγκυρας και των εγκληματικών της ενεργειών σε βάρος της Κύπρου. 

Η πατρίδα μας για 49 χρόνια παραμένει μοιρασμένη. Όσα όμως χρόνια και αν περάσουν, δεν εγκαταλείπουμε τις προσπάθειες για την επίλυση του εθνικού μας προβλήματος. Προσπάθειες οι οποίες, όπως πάντα πρεσβεύαμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός, θα πρέπει να διέπονται από κλίμα ενότητας και συναίνεσης. Αυτό ισχύει και στην παρούσα χρονική περίοδο όπου στόχος είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά, στη βάση του πλαισίου που κατέθεσε ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών.

Αυτό είναι το ξεκάθαρο μέλλον της Κύπρου, μιας χώρας σύγχρονης και φυσιολογικής στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν εφησυχάζουμε, για αυτό και ως Δημοκρατικός Συναγερμός αναπτύξαμε μια παγκύπρια εκστρατεία ενημέρωσης, προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων για το χθες, το σήμερα και το αύριο της πατρίδας μας.

Το ιστορικό καθήκον που απορρέει από τη θυσία όσων αντιστάθηκαν στην τουρκική βαρβαρότητα με τίμημα ακόμη και την ίδια τη ζωή τους, επιτάσσει όπως καταβάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας. Είναι το χρέος μας στους ηρωικούς νεκρούς και τα αθώα θύματα της τουρκικής εισβολής, αλλά και η ευθύνη μας απέναντι στις επερχόμενες γενιές.

 

14.8.2023

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΣΥ