Από: ΕΛΑΜ

Οι Τούρκοι θέλουν άνοιγμα όλων των τζαμιών στην Ελλάδα (άρθρο)

Οι Τούρκοι θέλουν άνοιγμα όλων των τζαμιών στην Ελλάδα (άρθρο)
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 14, 2023-07:00 View: 281

Οι Τούρκοι θέλουν με εκβιασμό να ανοίξουν όλα τα Τζαμιά στην Ελλάδα ενώ έκαναν την Αγία Σοφία Τέμενος. Το κλείσιμο της Παναγιάς Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο είναι αντίποινα για τα Τζαμιά αυτά και για την Δυτική  Θράκη.

Τουρκικός Σύλλογος της Ξάνθης ζήτησε από τα μέλη του να κάνουν προσευχή σε παλιά Οθωμανικά Τεμένη σε Σέρρες, Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη δεχόμενος την άρνηση των ελληνικών αρχών.

Δημοσιογράφος που μετέφερε μήνυμα από το τουρκικό προξενείο της Ξάνθης δήλωσε ότι το κλείσιμο της Ιεράς Μονής Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο από τις τουρκικές αρχές, είναι αντίποινα για την άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να αποδεχθεί τα προκλητικά αιτήματα για άνοιγμα τζαμιών στην Ελλάδα και για την «μουσουλμανική μειονότητα» στην Δυτική Θράκη.

Ο ίδιος δημοσιογράφος αναφέρει: «Ο ελληνικός Τύπος μετέφερε στα πρωτοσέλιδα του την απόρριψη των τουρκικών αρχών στο αίτημα του Πατριαρχείου Φαναρίου για λειτουργία στην Μονή Σουμελά στην Τραπεζούντα. Έχετε ποτέ σκεφτεί γιατί; Εάν πάτε στην Μονή της Παναγιάς Σουμελά και δεν ενεργήσετε σύμφωνα με το πνεύμα του τελετουργικού και αναρτήσετε Βυζαντινές Σημαίες αποκαλύπτοντας ξεκάθαρα τον πραγματικό μυστικό σας στόχο, εάν δεν συμμορφωθείτε με τα μέτρα και τις πρακτικές που έλαβαν οι τουρκικές αρχές, εάν αντισταθείτε και πολεμήσετε με τις δυνάμεις ασφαλείας που είναι υπεύθυνες για την τήρηση της τάξης εκεί, φυσικά και οι τουρκικές αρχές θα αποφασίσουν να προβούν σε αυτήν την αξιολόγηση μέχρι να αποφανθούν».

«Ας έρθουμε στη Δυτική Θράκη. Γεγονός παραμένει ότι οι ελληνικές αρχές απέρριψαν την «Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης» και ιδιαίτερα τον Σύλλογο Θρησκευτικών Αξιωματούχων Τζαμιών Δυτικής Θράκης κατά τις τουριστικές τους επισκέψεις σε πόλεις όπως οι Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, χωρίς καν να εξετάσουν τα αιτήματα να γίνει προσευχή της Παρασκευής στα τζαμιά που χρησιμοποιούνται ως  πολιτιστικά κέντρα.

Μιλώντας για θρησκευτική ελευθερία στη Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Δυτική Θράκη, περιμένουμε από τους άρχοντες της χώρας μας στην Ελλάδα, να εξηγήσουν τι κακό θα έκανε στη χώρα αν γινόταν προσευχή Παρασκευής στις προαναφερθέντες πόλεις…

Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι δεν υπάρχει ούτε ένα τζαμί για να προσκυνήσουν οι μουσουλμάνοι στη Θεσσαλονίκη.

Κλείσατε επίσης το τζαμί στην περιοχή της Αλεξάνδρειας. Οι μουσουλμάνοι που ζουν εκεί δεν μπορούν ούτε να προσκυνήσουν, και στερείτε από αυτούς τους ανθρώπους το θεμελιώδες δικαίωμα τους να εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα Θα ήθελα να τελειώσω με μια παροιμία που λέμε εμείς οι Τούρκοι: « ότι σπέρνεις, θερίζεις»…

Αυτά λοιπόν συμβαίνουν στην Ελλάδα, που τόσο λίγο κράτησε το «καλό κλίμα» δήθεν που είδαν πολλοί ανάμεσα σε Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρο μετά τους σεισμούς. Στη πραγματικότητα οι Τούρκοι επιδιώκουν να αλώσουν πληθυσμιακά την Δυτική Θράκη με στόχο την είσοδο στην Βουλή μειονοτικού κόμματος, προωθώντας τα συμφέροντα της Τουρκίας στην Δυτική Θράκη και σε δεύτερο στάδιο την προσπάθεια αυτονομίας της περιοχής…

Η «τουρκοποίηση» της Θράκης είναι ένα σχέδιο που εδώ και πολλά χρόνια προσπαθεί να υλοποιήσει η Τουρκία. Η σταθερή ενίσχυση του τουρκικού στοιχείου στη Θράκη και η ανοχή στην τουρκική προπαγάνδα αποτελούν ζητήματα που πρέπει να έχουν προτεραιότητα και να αντιμετωπισθούν άμεσα. Γιατί λάθη διαρκείας, εγκατάλειψη του πεδίου στο τουρκικό Προξενείο και στους μηχανισμούς της Τουρκίας στην Θράκη, θα επιτρέψουν περαιτέρω τουρκική  διείσδυση στην ευαίσθητη αυτή ελληνική περιοχή.

Οι «φίλοι» της Τουρκίας εξασκούν επιθετική πολιτική κατά της Ελλάδας για την υποτιθέμενη καταπίεση και περιθωριοποίηση της «μουσουλμανικής  μειονότητας στη Θράκη», ενώ η ίδια η Τουρκία καταβάλλει πολλές προσπάθειες προκειμένου η μουσουλμανική μειονότητα να αναγνωριστεί ως τουρκική, κάτι που αποτελεί το πρώτο στάδιο για τη «κοσοβοποίηση»  της Δυτικής Θράκης…

Αινείας    

Πηγή: Ιστοσελίδα «Βαλκανικό Περισκόπιο»

Adblock test (Why?)

Read this on ΕΛΑΜ