Από: ΔΗΠΑ

ΔΗΠΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

ΔΗΠΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 02, 2023-12:45 View: 48

Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία, με ικανοποίηση παρακολουθεί τις δράσεις του ΥΠΕΣ καθώς τα στοιχεία των τριών τελευταίων μηνών με τους αντίστοιχους περσινούς, δημιουργούν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η χώρα βρίσκεται στο σωστό δρόμο σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Τα αποτελέσματα είναι ήδη μετρήσιμα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία, για πρώτη φορά, έχουμε μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών που έχει επιστραφεί στις χώρες καταγωγής τους από τον συνολικό αριθμό των μεταναστών που κατέφθασαν στην Κύπρο.

Χαιρετίζουμε τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών, Κωνσταντίνου Ιωάννου, ο οποίος αναφέρθηκε στην βελτίωση της ικανότητας ανταπόκρισης και ενίσχυσης των ανθρώπινων πόρων για τη διαχείριση και επίσπευση των διαδικασιών εξέτασης αιτήσεων ασύλου.

Όπως ανέφερε ο κύριος Ιωάννου, έχει προχωρήσει η πρόσληψη επιπλέον εξεταστών, γεγονός που έχει συμβάλλει σταδιακά στην αύξηση της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.

Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία εκφράζει την ελπίδα ότι οι μειωμένες αιτήσεις ως αποτέλεσμα των δράσεων και των μέτρων που λαμβάνει η Κυβέρνηση θα συνεχιστούν επαναλαμβάνοντας πως στόχος είναι υπερπηδηθεί ο μεγάλος όγκος αβάσιμων αιτήσεων, έτσι ώστε να επιτευχθεί στην πραγματική της διάσταση η υποδοχή και ένταξη των προσφύγων που έχουν πραγματική ανάγκη στήριξης και προστασίας.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ