Από: ΔΗΣΥ

Δήλωση Βουλευτή κ. Νίκου Γεωργίου για απόρριψη Αναφοράς Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τροποποιητικού νόμου για τ/κ περιουσίες

Δήλωση Βουλευτή κ. Νίκου Γεωργίου για απόρριψη Αναφοράς Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τροποποιητικού νόμου για τ/κ περιουσίες
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 27, 2023-09:56 View: 62

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου να απορρίψει την αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά του τροποιητικού Νόμου που ψήφισε η Βουλή, που προνοεί , όπως ο Κηδεμόνας Τ/κ περιουσίων μεριμνά για τη διενέργεια μελέτης στατικής επάρκειας Τουρκοκυπριακών κατοικιών και επαγγελματικών υποστατικών πριν την παραχώρηση της σε δικαιούχους πρόσφυγες.

Η πεμπτουσία του Νόμου σκοπό έχει να διασφαλίσει την προστασία της δημόσιας υγείας και ασφάλειας των πολιτών, που καλούνται να ζήσουν τις οικογένειες τους σε Τ/κ ακίνητη ιδιοκτησία με αξιοπρέπεια και ασφάλεια, είτε να ασκήσουν το επιτήδευμα τους για επαγγελματική δραστηριότητα.

Ο νόμος κρίθηκε ότι δεν είναι αντίθετος ούτε και ασύμφωνος με τις πρόνοιες του Συντάγματος που επικαλέστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην αναφορά του προς το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο. Ως εκ τούτου καθίσταται νομοθεσία, την οποία ο Δημοκρατικός Συναγερμός πρωτοστάτησε νομοθετικά στην κατάθεση, προώθηση και ομόφωνη ψήφιση της από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Οφείλουμε να υπογραμμίσουμε και να εκφράσουμε την απογοήτευση μας για το γεγονός ότι η πρώτη αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας έγινε για ζήτημα που αφορούσε τον προσφυγικό κόσμο.

27.9.2023

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΣΥ