Από: ΔΗΠΑ

Μ.ΚΑΡΟΓΙΑΝ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΓΓ ΟΗΕ

Μ.ΚΑΡΟΓΙΑΝ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΓΓ ΟΗΕ
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 27, 2023-12:07 View: 54

Ενδιαφέρουσα χαρακτήρισε τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Μάριος Καρογιάν μετά την ενημέρωση που έτυχε η πολιτική ηγεσία για τα τεκταινόμενα στη Νέα Υόρκη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε σε παρέμβασή του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή στο Τρίτο του ΡΙΚ, ενημέρωσε για τις επαφές που, τόσο με ευρωπαϊκούς θεσμούς όσο και με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ αλλά και με σημαντικές προσωπικότητες που επιδεικνύουν ενδιαφέρον για το κυπριακό και ίσως θα ήταν βοηθητικός ο ρόλος τους στις προσπάθειες που καταβάλλονται από τη Λευκωσία για την επανέναρξη των συνομιλιών.

Υπήρξαν, ανέφερε, κινήσεις και δράσεις που κατάφεραν να άρουν την στασιμότητα και να δώσουν ώθηση εκ νέου στην κινητικότητα για το εθνικό μας πρόβλημα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Υπάρχουν, υπέδειξε ο κύριος Καρογιάν, ταυτόχρονες γεωπολιτικές εξελίξεις σε πολλά μέτωπα που είναι πιο σημαντικά για άλλους, αλλά το Κυπριακό, έχει μπει πλέον στο κάδρο.

Πολλές οι προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν και διάφορες οι πιέσεις που πρέπει να γίνουν, ωστόσο ανέφερε, πως σύμφωνα με τον ΠτΔ, δεν υπάρχει οριστικό αδιέξοδο ούτε τελεσίδικα στοιχεία για τις προθέσεις της Τουρκίας. Πρέπει, υπογράμμισε, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία να επικεντρωθούμε στη σύμπλευση των θέσεων μας με τις θέσεις που προβάλλουν οι θεσμοί της ΕΕ και ο ίδιος ο ΓΓ ΟΗΕ Ο κύριος Γκουτέρες, ανέφερε, έδωσε σαφή μήνυμα ότι θέλει και είναι έτοιμος να διορίσει δικό του Αντιπρόσωπο για να διερευνήσει τις δυνατότητες και κινήσεις που να προϊδεάζουν την επανέναρξη συνομιλιών.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ