Από: ΔΗΠΑ

M.ΓΙΑΚΟΥΜΗ: «ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΙ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ»

M.ΓΙΑΚΟΥΜΗ: «ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΙ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ»
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 27, 2023-10:29 View: 51

Σήμερα, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων συζητήσαμε τα ακόλουθα 2 θέματα.

  1. Την εγκατάσταση Κεντρικών Αποχετευτικών Δικτύων στους Προσφυγικούς Συνοικισμούς και στους Συνοικισμούς Αυτοστέγασης και το κόστος σύνδεσης τους με τις οικιστικές μονάδες.
  1. Χαιρετίζουμε την υλοποίηση απόφασης του Υπουργικού Συμβούλιο επί προηγούμενης κυβέρνησης για κάποιους Προσφυγικούς Συνοικισμούς στην επαρχία Λεμεσού, για σύνδεση τους με το αποχετευτικό σύστημα. Παράλληλα όμως, τονίζουμε ξανά ότι όλοι οι προσφυγές των Συνοικισμών δεν πρέπει να θεωρούνται δεύτερης κατηγορίας πολίτες και πρέπει μέσω ενός στρατηγικού σχεδιασμού μέσα στα πλαίσια των νέων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα αποτελούν ως Τμήματα οι υπηρεσίες υποδομών – αποχέτευσης, υδατοπρομήθειας, διαχείρισης αποβλήτων και πολεοδομικές αρχές, να ενταχθούν σταδιακά και όλοι Προσφυγικοί Συνοικισμοί και οι Συνοικισμοί Αυτοστέγασης.
  • Την πολιτική χορηγιών σε προσφυγικά σωματεία από τα Υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.
  • Ενημερωθήκαμε σήμερα από την αρμόδια Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων για τις σχετικές μελέτες στατικότητας και το κόστος αναβάθμισης των 3 γηπέδων των προσφυγικών σωματείων – Ανόρθωσης Αμμοχώστου στάδιο Αντωνης Παπαδόπουλος, Νέας Σαλαμίνας στάδιο Αμμόχωστος Επιστροφή και στάδιο Εθνικού Άχνας. Υπάρχει μια σύμπνοια της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων για να εξευρεθούν τα κονδύλια της τάξης των €50 εκ. σε βάθος πενταετίας και η εισήγηση μας ως ΔΗΠΑ-Συνεργασία προς την κυβέρνηση είναι να δημιουργήσει ένα σχέδιο στα πρότυπα του «Κτίζω» για τα προσφυγικά σωματεία ούτως ώστε να διασφαλιστεί ιδιαίτερα η ασφάλεια η υγεία των φιλάθλων/επισκεπτών και των αθλητών. Πέραν του αθλητικού σκοπού που έχουν τα σωματεία αυτά είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας στον αντικατοχικό μας αγώνα.

26/09/2023

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ