Από: ΔΗΠΑ

Μ. ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΤΔ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ

Μ. ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΤΔ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 14, 2024-16:38 View: 12

Έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου ζητώντας «το κυπριακό να μην χρησιμοποιείται ως πεδίο αντιπαράθεσης μεγάλων συνθημάτων με σκοπό την υφαρπαγή ψήφων» απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης-Συνεργασία, προτρέποντας να επικεντρωθούμε όλοι στις ρεαλιστικές πραγματικότητες με στόχο μια διεκδικητική προσέγγιση που θα επιτρέψει την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος στο Κυπριακό.

Ο Μαρίνος Κλεάνθους, μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του Σίγμα και στον Χρήστο Μιχάλαρο, υπέδειξε πως πρέπει «να υπάρχει και συνεννόηση, ενότητα και προγραμματισμός με την Αθήνα, καθώς το Κυπριακό αποτελεί εθνικό ζήτημα». Υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας και της κοινής στρατηγικής, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις και θα προωθηθούν οι εθνικές επιδιώξεις.

Ο Αντιπρόεδρος της ΔΗ.ΠΑ, ανέφερε ότι «το κυπριακό δεν είναι αποκλειστική ευθύνη του εκάστοτε Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά όλων», τονίζοντας ότι η πλευρά μας, θα πρέπει να επιδείξει δημιουργικότητα στις όποιες απαράδεκτες και ανεπίτρεπτες θέσεις της κατοχικής δύναμης και Τατάρ, υπογραμμίζοντας ότι «το «όχι» μας να συνοδεύεται από μια δημιουργική προσέγγιση ώστε το μπαλάκι να είναι στην άλλη πλευρά».

Όπως είπε, είναι ο Γ.Γ του ΟΗΕ ως θεματοφύλακας των αποφάσεων του Σ.Α και των σχετικών ψηφισμάτων που «θα πρέπει να επιμένει προς τον Τατάρ και την Τουρκία πως τα προαπαιτούμενα και οι όροι που θέτουν εκτός πλαισίου και μακριά από τα συμφωνηθέντα, δεν γίνονται αποδεκτά».

Παράλληλα, υπέδειξε, «με πρωτοβουλίες μας να βοηθήσουμε την τουκροκυπριακή πλευρά να αντιληφθεί τις θέσεις μας ώστε να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και συνεπώς να τους πείσουμε για τα οφέλη της λύσης για τους ίδιους τους τουρκοκυπρίους». Διερωτήθηκε την ίδια ώρα, αν έφτασε η στιγμή να πείσουμε και την Τουρκία για τα δικά της οφέλη πέραν από των τ.κ από την ενδεχόμενη λύση του κυπριακού.

Την ίδια ώρα, εξέφρασε την στήριξη της Δημοκρατικής Παράταξης στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και στην διαδικασία που αρχίζει, ξεκαθαρίζοντας ότι «εμείς στηρίζουμε τα συμφωνηθέντα με τα καλά και τα κακά τους και επιμένουμε στην επιστροφή του διαλόγου από το σημείο που έχει μείνει στο Κραν Μοντανά».

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ