Από: ΔΗΚΟ

Χρ. Σενέκης – Καμία υποβάθμιση της προσπάθειας κατά της εμπορίας προσώπων

Χρ. Σενέκης – Καμία υποβάθμιση της προσπάθειας κατά της εμπορίας προσώπων
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 14, 2024-20:28 View: 13

Δήλωση Βουλευτή ΔΗΚΟ Αμμοχώστου, Χρίστου Σενέκη

Θέμα: Η ανάληψη της ευθύνης του συντονισμού της Πολυθεματικής Ομάδας, που χειρίζεται ζητήματα εμπορίας προσώπων, από το υφυπουργείο Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας

Στη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών συζητήθηκε η ανάληψη της ευθύνης του συντονισμού της Πολυθεματικής Ομάδας, που χειρίζεται ζητήματα εμπορίας προσώπων, από το υφυπουργείο Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας.

Σημειώνεται ότι την αρμοδιότητα συντονισμού της Πολυθεματικής Ομάδας είχε το υπουργείο Εσωτερικών και μεταφέρθηκε στο υφυπουργείο Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας με τη δημιουργία του τελευταίου.

Παρά την προσπάθεια να παρουσιαστεί η ανάληψη της συγκεκριμένης ευθύνης από το υφυπουργείο Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας ως ενδεχόμενη υποβάθμιση του ζητήματος της εμπορίας προσώπων, διαφάνηκε από τις τοποθετήσεις των όλων των εμπλεκόμενων κρατικών φορέων ότι δεν έχει παρατηρηθεί οποιαδήποτε δυσλειτουργία ή έστω υπόνοια υποβάθμισης του αγώνα κατά της εμπορίας προσώπων.

Αντίθετα, σε όλες τις τοποθετήσεις των κρατικών φορέων διαφάνηκε ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος σε επίπεδο συντονισμού και αποτελεσματικότητας στο πλέγμα των δράσεων που απαιτούνται σε φαινόμενα εμπορίας προσώπων.

Για το λόγο αυτό συγχαίρουμε τον υφυπουργό Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας, κ. Νικόλα Ιωαννίδη, τόσο για την πρωτοβουλία ανάληψης της συγκεκριμένης ευθύνης όσο και για τα πρώτα πολύ θετικά και ελπιδοφόρα αποτελέσματα.

Γραφείο Τύπου

14 Οκτωβρίου 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ