Από: ΔΗΠΑ

M. MOYΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

M. MOYΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 14, 2024-11:55 View: 8

Η Λευκωσία αναμένει με ενδιαφέρον την άτυπη συνάντηση ανάμεσα στον Γ.Γ του ΟΗΕ, τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, αναφέρει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Παράταξης Συνεργασία, Μαρίνος Μουσιούττας. Η βασική προσδοκία αυτής της συνάντησης, ανέφερε ο βουλευτής, είναι η επανεκκίνηση των συνομιλιών για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό Πρόβλημα.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ και στον Σταύρο Κυπριανού, ο κύριος Μουσιούττας υπογράμμισε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μέσω μιας συνεπούς διπλωματικής προσέγγισης έχει προσπαθήσει να ενεργοποιήσει ξανά την ειρηνευτική διαδικασία.

«Με την πρόσκληση Γκουτέρες, έστω για την άτυπη συνάντηση, γίνεται μια προσπάθεια εντοπισμού κοινών σημείων που θα επιτρέψουν στον Γ.Γ να ξεκινήσει εκ νέου τη διαδικασία», ανέφερε ο κύριος Μουσιούττας.

Είναι κρίσιμης σημασίας να επανέλθουν οι συνομιλίες σε κανονική ροή, καθώς η διαδικασία διαλόγου αποτελεί τη μοναδική οδό για την ειρηνική διευθέτηση του Κυπριακού, επισημαίνει ο βουλευτής της ΔΗ.ΠΑ.

Σε ερώτηση εάν ο κ. Τατάρ επιμένει την αδιάλλακτη και απαράδεκτη θέση των δύο κρατών, ο κύριος Μουσιούττας επισημαίνει ότι «οι θέσεις της Λευκωσίας παραμένουν σαφείς και σταθερές να κινούνται στο πλαίσιο των ψηφισμάτων. Ο Γ.Γ του ΟΗΕ, θα επαναφέρει τους παίκτες να κινηθούν σε αυτό το πλαίσιο εάν ο Τουρκοκύπριος ηγέτης επιμένει προς άλλη κατεύθυνση».

Σημαντική, επισήμανε, είναι και η στήριξη του Εθνικού Συμβουλίου αλλά και η προετοιμασία που έχει γίνει για αυτή την συνάντηση «ώστε να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως».  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ