Από: ΔΗΠΑ

ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 07, 2024-10:31 View: 1

Στεκόμαστε δίπλα στους λειτουργούς υγείας, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή μας μετά το νέο επεισόδιο βίας που σημειώθηκε στο ΤΑΕΠ Λευκωσίας. Η χρήση βίας σε χώρους όπου η φροντίδα της υγείας είναι προτεραιότητα, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα.

Έκκληση μας, ως ΔΗΠΑ-Συνεργασία, να διεξαχθεί ένας παραγωγικός διάλογος, για αποφυγή της οποιασδήποτε διαταραχής της λειτουργίας του ΓΕΣΥ, που θα επιφέρει προβλήματα και ταλαιπωρία για πολλούς συμπολίτες μας. 

Προτείνεται η αναζήτηση τρόπων αντιμετώπισης του προβλήματος, όπως η βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας στους χώρους εργασίας, η παρουσία ένστολου αστυνομικού επί 24ωρου βάσεως στα ΤΑΕΠ και η ψυχολογική υποστήριξη του προσωπικού.

Είναι καθήκον της κοινωνίας αλλά και της πολιτείας να διασφαλίσει ότι οι επαγγελματίες υγείας εργάζονται σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχεί ο σεβασμός η αξιοπρέπεια και η ασφάλεια.

Ο διάλογος με τις διοικήσεις των νοσοκομείων και τους αρμόδιους φορείς μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός τρόπος διεκδίκησης των αιτημάτων τους, χωρίς να διακυβεύεται η υγεία των πολιτών που χρειάζονται τις υπηρεσίες τους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ