Το Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας επιστρέφει για 9η χρονιά στο Πάρκο Ακρόπολης

Το Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας επιστρέφει για 9η χρονιά στο Πάρκο Ακρόπολης
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 03, 2024-15:34 View: 7

Το Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας επιστρέφει για 9η χρονιά στο Πάρκο Ακρόπολης

Το Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας 2024 (Nicosia Book Fest 2024), ο αγαπημένος θεσμός μικρών και μεγάλων, επιστρέφει για ένατη χρονιά στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2024, στο Πάρκο Ακρόπολης, με αναβαθμισμένη συμμετοχή εκδοτικών οίκων και βιβλιοπωλείων από την Κύπρο και την Ελλάδα, καθώς και πλειάδα εκδηλώσεων και δρώμενων.

Η μεγαλύτερη ετήσια γιορτή του βιβλίου στην Κύπρο στήνεται για ένατη συνεχή χρονιά στο ειδυλλιακό περιβάλλον του Πάρκου Ακρόπολης, για να υποδεχτεί τους φίλους του βιβλίου, να προσελκύσει νέους αναγνώστες και να προσφέρει μια πλατφόρμα για την ανταλλαγή ιδεών και την προώθηση του πολιτιστικού διαλόγου.

Για δύο ολόκληρες μέρες, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, εκδοτικοί οίκοι, περίπτερα, πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά εκπαιδευτικά δρώμενα και πολλά άλλα θα περιμένουν το κοινό. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Με κάτι διαφορετικό θα υποδεχθεί φέτος το κοινό το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ). Στο περίπτερό του οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν Κύπριους καλλιτέχνες μέσα από τα έργα και τις ιστορίες τους, όπως καταγράφονται στις δύο μοναδικές σειρές ντοκιμαντέρ παραγωγής ΓΤΠ «Penna» και «Art in the city».

Εξάλλου, οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δράσεις με θεματικό αφιέρωμα στη λογοτεχνία και τον πολιτισμό της Λατινικής Αμερικής. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για την τιμώμενη λογοτεχνία θα φιλοξενηθούν οργανισμοί και Πρεσβείες από χώρες της Λατινικής Αμερικής, θα διατεθούν προς πώληση και έκθεση παραδοσιακά προϊόντα των χωρών, ενώ οι λάτρεις του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν βιβλία συγγραφέων από τη Λατινική Αμερική σε ειδικά διαμορφωμένη έκθεση βιβλίου.

Επιπρόσθετα, θα διεξαχθούν αφιερώματα μνήμης για τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Παράλληλα, η παιδική σκηνή θα προσφέρει φανταστικές στιγμές στους μικρούς βιβλιοφάγους με βιβλιοπαρουσιάσεις, παιχνίδια, χειροτεχνίες, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις και συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού και τις δύο ημέρες του φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας διοργανώνει το Ινστιτούτο Ερευνών «Προμηθέας» με τη στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού και του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, καθώς και τη φιλοξενία του Δήμου Στροβόλου.

Τα επίσημα εγκαίνια του Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας 2024 θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2024, στις 7:30 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες και για το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του www.nicosiabookfest.com

(ΕΛ/ΓΣ/ΝΓιαν)

Adblock test (Why?)

Read this on Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών Κυβέρνησης