Από: ΔΗΠΑ

Μ.ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΤΙΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥΣ

Μ.ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΤΙΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥΣ
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 30, 2024-12:33 View: 4

Ξεκάθαρος ο βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία και Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής για τη χρήση πατινιών σκούτερ στους δρόμους. Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, η χρήση ηλεκτρικών πατινιών στους δρόμους υπόκειται σε συγκεκριμένους κανόνες και περιορισμούς, υπογραμμίζει ο βουλευτής.

Μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του Σίγμα και στον Χρήστο Μιχάλαρο, ο κύριος Μουσιούττας, ανέφερε ότι «παρατηρείται ότι η εφαρμογή αυτών των κανόνων δεν πραγματοποιείται στην πράξη, τόσο από την αστυνομία όσο και από τις δημοτικές αρχές, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα ασφάλειας στους δρόμους».

Είναι απαραίτητο, είπε ο βουλευτής, «οι αρμόδιες αρχές να εντείνουν τους ελέγχους και να διασφαλίσουν ότι η νομοθεσία τηρείται όπως γίνεται σε άλλες ευρωπαικές χώρες. Αν δεν βρεθούν άμεσες λύσεις, με συνεννόηση τοπικών αρχών και εταιρειών ενοικιάσεως και πώλησης τότε θα προχωρήσω στην κατάθεση πρότασης νόμου που έχω ετοιμάσει για την πλήρη κατάργηση των πατινιών στους δρόμους».

Πρέπει, επίσης, ανέφερε, να εξεταστεί η δυνατότητα εγκατάστασης συστημάτων στα σκούτερ, όπως εφαρμόζεται στο εξωτερικό που θα περιορίζουν την ταχύτητά τους και θα αποτρέπουν την είσοδό τους σε απαγορευμένες οδικές αρτηρίες.

Η ασφάλεια όλων των πολιτών, είπε ο κύριος Μουσιούττας, προέχει και η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ