Από: ΡΙΚ

Σχέδιο πολεοδομικής αμνηστίας ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο

Σχέδιο πολεοδομικής αμνηστίας ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 13, 2024-18:35 View: 13

Ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, δήλωσε πως, μέσα από το σχέδιο δίνεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να εξασφαλίσουν πολεοδομική άδεια για μικρής κλίμακας αποκλίσεις των υποστατικών τους, καταβάλλοντας καθορισμένο χρηματικό αντίτιμο.Το χρηματικό αντίτιμο που θα καταβληθεί κυμαίνεται από 300 ευρώ μέχρι 3000 ευρώ.

Ο κύριος Ιωάννου είπε ότι τα έσοδα που θα προκύψουν από το σχέδιο θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της στεγαστικής πολιτικής της Kυβέρνησης.

Το σχέδιο θα εφαρμοστεί μια φορά με άμεση ισχύ και διάρκεια έξι μηνών. Επίσης, θα εφαρμοστεί μόνο σε περιπτώσεις όπου οι αυθαίρετες κατασκευές έγιναν σε εγκεκριμένη οικοδομή. Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, προβλέπονται αυστηρές ασφαλιστικές δικλείδες με στόχο τον περιορισμό της κατάχρησης του σχεδίου.

Το πλήρες κείμενο του σχεδίου, καθώς και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται από τους ενδιαφερόμενους, θα αναρτηθούν τη Δευτέρα στην ιστοσελίδα του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως και οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στις πολεοδομικές αρχές παγκύπρια, δηλαδή στους πέντε Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης, από τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΚΥΠΕ

ΧΡΥ

Adblock test (Why?)

Read this on ΡΙΚ