Από: ΔΗΠΑ

ΑΛ. ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΜΕ ΣΩΣΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ

ΑΛ. ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΜΕ ΣΩΣΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 12, 2024-15:25 View: 14

Εξετάσαμε στην Επιτροπή Ελέγχου την πορεία και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την ανέγερση των φοιτητικών εστιών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Να θυμίσω ότι εδώ και ένα χρόνο το θέμα συζητείται και στην Επιτροπή Παιδείας και ότι εδώ και μήνες έχω αποστείλει επιστολή στον Γενικό Ελεγκτή, όπου του ζητούσα να ελέγξει γιατί από το 2000 δε έχουν ανεγερθεί εστίες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σήμερα μόνο 200 εστίες. Θα αναμένω τις απαντήσεις του Γενικού Ελεγκτή για τις διαδικασίες που ακολουθηθήκαν για να δούμε που θα αποδοθούν οι ευθύνες και ποιοι ολιγώρησαν για αυτό το τεράστιο θέμα.

Εμείς απαιτούμε από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Υπουργό Παιδείας και τον Υπουργό Οικονομικών να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες για την ανέγερση των ιδιόκτητων εστιών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Είναι τεραστία η πολιτική ευθύνη που έχουν και εμείς θα τους στηρίξουμε για να αρχίσουν σύντομα τα έργα, σημειώνω ότι έχει γίνει σημείωμα έργου και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών, όπου ο Υπουργός Οικονομικών απέστειλε επιστολή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ότι πρέπει να ακολουθηθούν όλες οι νενομισμένες διαδικασίες. Εμείς θέλουμε τόσο τον Πρόεδρο, τους Υπουργούς και τις αρχές του Πανεπιστημίου Κύπρου να σπρώξουν τα πράγματα γιατί οι φοιτητές, οι γονείς τους δεν αντέχουν άλλο τα δυσβάσταχτα ενοίκια που υπάρχουν στον ιδιωτικό τομέα. Μόλις χθες είχα ενημέρωση από συμπολίτες μας ότι και πάλι λόγω των δυσβάσταχτων ενοικίων αναγκάζονται να ενοικιάζουν στα κατεχόμενα για τη διαμονή  φοιτητών τους με €170 αντί των €800 που ζητούν στις ελεύθερες περιοχές. Αυτή την ντροπή για την κοινωνία μας οφείλει η κυβέρνηση σύντομα να την τερματίσει. Αυτό το αίσχος, να αναγκάζονται οι φοιτητές μας να διαμένουν στα κατεχόμενα είτε να διακόπτουν τις σπουδές τους λόγω των ενοικίων θα πρέπει να τερματιστεί.

Εμείς ως Δημοκρατική Παράταξη – Συνεργασία έχουμε κορυφαίο το ζήτημα της στέγασης των φοιτητών, το αναδείξαμε, το αναδεικνύουμε και σήμερα και θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες στηρίζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρμόδιους Υπουργούς να επισπεύσουν τις διαδικασίες για να αποκτήσει το δημόσιο μας Πανεπιστήμιο τις δικές του ιδιόκτητες εστίες, ακολουθώντας πάντα τις σωστές διαδικασίες αλλά και σε χαμηλό κόστος.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ