Από: ΕΛΑΜ

Η άδεια κατοχής όπλου και άδεια κυνηγιού σε Ξένους Υπηκόους, υπονομεύουν την ασφάλεια της Πατρίδας μας

Η άδεια κατοχής όπλου και άδεια κυνηγιού σε Ξένους Υπηκόους, υπονομεύουν την ασφάλεια της Πατρίδας μας
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 12, 2024-15:34 View: 13

Αντιμέτωπη με ένα τραγικό περιστατικό που συνέβη στις 11 Σεπτεμβρίου 2024 στο χωριό Ψεματισμένος κατά τη διάρκεια κυνηγετικής εξόρμησης βρέθηκε μια ομάδα 6 Ελληνοκυπρίων. Σύμφωνα με καταγγελίες και ισχυρισμούς, μια ομάδα 5 ατόμων Συριακής καταγωγής πλησίασε τους Ελληνοκύπριους, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει διαπληκτισμός. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, ένας από τους Σύρους φέρεται να μαχαίρωσε έναν Ελληνοκύπριο. Μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων, ο ύποπτος Συριακής καταγωγής αφέθηκε ελεύθερος.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, θεωρούμε τέτοιου είδους περιστατικά εξαιρετικά ανησυχητικά, καθώς υπονομεύουν τη δημόσια ασφάλεια. Αμέσως μετά την ενημέρωσή μας για το τραγικό γεγονός, ο Βουλευτής ΕΛΑΜ Αμμοχώστου, Λίνος Παπαγιάννης, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Υπουργό Εσωτερικών, και σε όλους τους αρμόδιους φορείς, εγείροντας σημαντικά ερωτήματα που προκύπτουν από το συμβάν. Πρώτον, πόσοι αλλοδαποί διαθέτουν άδεια κατοχής όπλου και άδεια κυνηγίου; Δεύτερον, πώς έχει κριθεί από την αστυνομία ότι δικαιούνται άδεια κατοχής όπλου, δεδομένου ότι για τους Κύπριους πολίτες απαιτείται η ολοκλήρωση της στρατιωτικής θητείας;

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, μετά τις απαντήσεις που θα λάβουμε, θα επανέλθουμε άμεσα με συγκεκριμένες προτάσεις για την άμεση τροποποίηση της υφιστάμενης κατάστασης, προκειμένου να ενισχυθεί η δημόσια ασφάλεια. Ως ΕΛΑΜ, εξετάζουμε ήδη το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει το συγκεκριμένο ζήτημα και, βάσει των απαντήσεων, θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες τροποποιήσεις της νομοθεσίας, όπου κριθεί αναγκαίο.

Για πολλοστή φορά εκφράζουμε την ανησυχία μας για την αλλοίωση πληθυσμού που συντελείτε εδώ και καιρό. Η κυβέρνηση πρέπει να επιμένει και να εντείνει τις προσπάθειες της ώστε να βρεθεί η λύση για την απέλαση και των Συριακής καταγωγής μεταναστών. Πρόκειται άλλωστε για πρόσωπα τα οποία έφθασαν στο νησί μας μέσω τρίτων, ασφαλών χωρών, οι οποίες είχαν την υποχρέωση να εξετάσουν οι ίδιες τις αιτήσεις ασύλου τους.

Αυτούσια η επιστολή:

Adblock test (Why?)

Read this on ΕΛΑΜ