Από: KitasWeather

Με κανονικές θερμοκρασίες, ασταθείς καιρικές συνθήκες και ενισχυμένους ανέμους μας υποδέχεται ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου

Με κανονικές θερμοκρασίες, ασταθείς καιρικές συνθήκες και ενισχυμένους ανέμους μας υποδέχεται ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 30, 2024-17:22 View: 15

Η διάταξη της ατμόσφαιρας τις πρώτες ημέρες του φθινοπώρου θα συνεχίσει να αποτρέπει την μεταφορά θερμών αερίων μαζών προς την περιοχή μας το επόμενο 10ήμερο με αποτέλεσμα να αναμένονται κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες (με εξαίρεση τη Δευτέρα όπου ο υδράργυρος θα κυμαίνεται και σε επίπεδα λίγο κάτω της κανονικής) ενώ θα επικρατούν και ασταθείς καιρικές συνθήκες, με τα πλείστα απογεύματα να αναμένεται εκδήλωση μεμονωμένων/τοπικών βροχών/καταιγίδων κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, περιοχές του εσωτερικού και ανατολικά. Οι ενισχυμένοι άνεμοι θα συνεχίσουν το επόμενο διήμερο ενώ μερική εξασθένηση των ανέμων αναμένεται κατά το πρώτο μισό της νέας εβδομάδας, οι οποίοι όμως θα παραμείνουν σχετικά ενισχυμένοι τα απογεύματα κυρίως στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια. Περαιτέρω εξασθένηση των ανέμων φαίνεται κατά το δεύτερο μισό της νέας εβδομάδας.

Aύριο Σάββατο, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος εκτός από τo δυτικό 1/3 του νησιού όπου θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές και μέσες νεφώσεις οι οποίες αναμένεται να δώσουν λίγες σταγόνες βροχής ή μεμονωμένες ελαφριές ορογραφικές βροχές κυρίως στις δυτικές πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις σε ανατολικά/νοτιοανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και ανατολικότερα/νοτιοανατολικότερα και αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων στο ανατολικό/νοτιοανατολικό 1/3 του νησιού ενώ στις δυτικές πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους η πιθανότητα για μεμονωμένες ελαφριές ορογραφικές βροχές συνεχίζει. Οι όποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και ενδεχομένως παρατεταμένες, με την πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται στις πλείστες περιοχές από 0-25% ενώ στη Λάρνακα, η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 60%. Κατά τις βραδινές ώρες ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος εκτός από τα δυτικό 1/3 του νησιού όπου θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, παραμένοντας ωστόσο γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 36 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 33 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια (αναλόγως περιοχής), γύρω στους 30 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος εκτός από τo δυτικό 1/3 του νησιού όπου θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές και μέσες νεφώσεις οι οποίες αναμένεται να δώσουν λίγες σταγόνες βροχής ή μεμονωμένες ορογραφικές βροχές κυρίως στις δυτικές πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους, στο εσωτερικό και ανατολικότερα/νοτιοανατολικότερα και αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων το απόγευμα ενώ στο δυτικό 1/3 του νησιού και δυτικές πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους η πιθανότητα για λίγες σταγόνες βροχής ή μεμονωμένες ορογραφικές βροχές συνεχίζει. Κάποιες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά/νοτιοανατολικά πιθανόν να είναι έντονες ή και παρατεταμένες, με την πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται από 0-30% (αναλόγως περιοχής). Κατά τις βραδινές ώρες ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις εκτός από το δυτικό 1/3 του νησιού όπου θα παρατηρούνται και πάλι αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, χωρίς να αποκλείεται μεμονωμένη βροχή. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 35 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 30 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος εκτός από τo δυτικό 1/3 του νησιού όπου θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές και μέσες νεφώσεις οι οποίες αναμένεται να δώσουν λίγες σταγόνες βροχής ή μεμονωμένες βροχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και ανατολικά και αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων το απόγευμα, με την πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται από 0-40% (αναλόγως περιοχής). Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα δυτικά παράλια αναμένεται να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 34 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 30 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τρίτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών κυρίως στα ορεινά το απόγευμα, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% στις παράλιες περιοχές ενώ στη Λευκωσία και στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής κυμαίνεται από 10-25% (αναλόγως περιοχής). Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα δυτικά παράλια αναμένεται να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, για να κυμανθεί γύρω τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 35 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 30 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τετάρτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών κυρίως στα ορεινά το απόγευμα, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται και πάλι στο 0% στις παράλιες περιοχές ενώ στη Λευκωσία και στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής κυμαίνεται από 10-25% (αναλόγως περιοχής). Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα δυτικά παράλια αναμένεται να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, παραμένοντας γύρω τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 36 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 31 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Πέμπτη και μέχρι το τέλος της εβδομάδας, φαίνεται πως θα συνεχίσουν οι ασταθείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας, με αποτέλεσμα τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες να αναπτύσσονται αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και περιοχές του εσωτερικού και κάποιες ημέρες αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένου/τοπικού χαρακτήρα βροχών/καταιγίδων τα απογεύματα. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να σημειώνει γενικά αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν αύριο Σάββατο αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ το απόγευμα ενώ στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια θα πνέουν εντάσεως 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ και παροδικά στα νοτιοανατολικά παράλια τα 8 μποφόρ το απόγευμα. Την Κυριακή, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ το απόγευμα ενώ στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια θα πνέουν εντάσεως 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ και παροδικά στα νοτιοανατολικά παράλια τα 8 μποφόρ το απόγευμα. Την Δευτέρα, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς εντάσεως 3-4 μποφόρ ενώ στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια θα πνέουν εντάσεως 4 και παροδικά έως 5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά στα νότια παράλια τα 6 μποφόρ το απόγευμα. Την Τρίτη, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς εντάσεως 3-4 μποφόρ ενώ στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια θα πνέουν εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ το απόγευμα. Την Τετάρτη, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς εντάσεως 3-4 μποφόρ ενώ στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια θα πνέουν εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ το απόγευμα. Περαιτέρω εξασθένηση των ανέμων στα παράλια αναμένεται από την Πέμπτη και έπειτα.

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για τη Λευκωσία.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather