Από: ΕΛΑΜ

ΕΛΑΜ και ιδεολογικοπολιτική συνέπεια

ΕΛΑΜ και ιδεολογικοπολιτική συνέπεια
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 22, 2024-19:21 View: 17

Σε αυτό το άρθρο μου, θα διατυπώσω συγκεκριμένες σκέψεις και εν γένη διαπιστώσεις , συνυφασμένες και ταυτόσημες πάντα με την ιδεολογική και πολιτική συνέπεια την οποία η παράταξη μας συνεχίζει να εκπροσωπεί αδιαλείπτως από τον καιρό της ιδρύσεως της μέχρι και σήμερα.

Αρχίζω με ένα απόφθεγμα το οποίο ερμηνεύει ενδεικτικότατα γιατί το Ε.ΛΑ.Μ. οφείλει να συνεχίσει τον δύσκολο αγώνα του, όσον αφορά τις αρχές, τις αξίες τα ιδανικά της πολιτικό – ιδεολογικής του καταβολής και πορείας:

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

Δεν είναι εδώ η πατρίδα μας,

Μα φτάνει πέρα ως πέρα,

Που κλαίν οι σκλάβοι αδελφοί

Στο σκλαβωμένο αγέρα

Δεν είναι εδώ η πατρίδα μας,

Φτάνει μακριά και γύρα ,

Ως την μεγάλη εκκλησιά

Με την κλεισμένη θύρα

Δεν είναι εδώ η πατρίδα μας, μα φτάνει πέρα ως πέρα

Που το σπαθί μας και ο σταυρός ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΝΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ.

(Κωσταντίνος Μάνος)

Διαπίστωση πρώτη:

Έχουμε ένα σημαντικό προνόμιο εμείς οι ΕΛΑΜΙΤΕΣ και οι ΕΛΑΜΙΤΙΣΕΣ. Από τον καιρό της ιδρύσεως του το ΕΛΑΜ, παραμένει πιστό και αμετάβλητο στην αρχική του διακήρυξη. Χωρίς παρεκκλίσεις και αναθεωρήσεις των ιδεολογικών του και πολιτικών του πεποιθήσεων.

Χωρίς εξαρτήσεις από κανένα παλαιοκομματικό και ενδοτικό κατεστημένο. Χωρίς μεταβολές και μεταλλάξεις ως πρός την εδραίωση και διάδοση των ιδεών του και των πολιτικών του καταπιστευμάτων.

Αυτό από μόνο του, οφείλει να μας κάνει να νιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση αλλά και περισσότερη υποχρέωση και ευθύνη. Συγκρίνοντας όλους τους άλλους πολιτικούς χώρους της ημικατεχόμενης πατρίδας μας, μας επιτρέπει αγόγγυστα να εξάγουμε το συμπέρασμα πως αποτελούμε πλέον για τους συμπατριώτες και συμπατριωτισές μας που στηρίζουν η προδιατίθενται να στηρίξουν στο μέλλον το ΕΛΑΜ, την πιο ελπιδοφόρα , σταθερή και αξιόπιστη επιλογή του.

Προσθέτω επ’ αυτού και το εξής αξιοσημείωτο: ο κύριος λόγος που εμείς δεν αλλάξαμε τις ιδέες και τις πολιτικές μας αρχές και πεποιθήσεις είναι γιατί τις πιστεύαμε ανεπιφύλακτα και συνεχίζουμε να τις ενστερνιζόμαστε και να τις υπερασπιζόμαστε, με θάρρος αλλά και «θράσος» εκεί που χρειάζεται.

Διαπίστωση δεύτερη:

Θα αναφερθώ σύντομα σε μια άλλη «έγκαιρη» διαπίστωση η οποία επίσης πιστεύω ακράδαντα πως ερμηνεύει καθολικά την στοιχειοθέτηση των προθέσεων του κάθε ΕΛΑΜΙΤΗ και της κάθε ΕΛΑΜΙΤΙΣΑΣ.

Όσοι συμμετέχουν με το ΕΛΑΜ σε εκδηλώσεις του, κυρίως εθνικές, είτε διαμαρτυρίας, είτε ιστορικές τιμής και μνήμης, γνωρίζουν επ’ ακριβώς γιατί το πράττουν. Γνωρίζουν και νιώθουν ανεπιφύλακτα αυτό το μοναδικό αίσθημα του καθήκοντος και του χρέους του διαχρονικού αυτού αποφθέγματος του Ezra Pound, το οποίο λέει με έμφαση και συνταρακτικός προστακτικά : {κάτι που έπρεπε να ήταν αυτονόητο για όλους τους λαούς που θέλουν να αγωνίζονται για το δίκαιο και την αξιοπρέπεια τους} : «Αν δεν κάνεις θυσίες για τις ιδέες σου, η εσύ δεν αξίζεις η οι ιδέες σου»!

Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν, το γεγονός είναι ένα. Οι ΕΛΑΜΙΤΕΣ και οι ΕΛΑΜΙΤΙΣΕΣ και θυσίες είναι πανέτοιμοι να κάνουν για τις ιδέες τους, αλλά και οι ιδέες αυτής της παράταξης εξακολουθούν με το σπαθί τους, να είναι αυθεντικές και αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου χωρίς υποχωρήσεις και παρερμηνείες. Απόδειξη για αυτή την ¨τολμηρή¨ διαπίστωση, είναι οι 100δες διαχρονικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες που διεξήγαγε και συνεχίζει να διεξάγει η παράταξη μας ,οι οποίες στο πέρασμα του χρόνου εδραίωσαν το ΕΛΑΜ , ως μια ανυποχώρητη πολιτικό-ιδεολογική δύναμη που με σθένος και αποφασιστικότητα δίνει τον αγώνα τον καλό, με τα μέλη και τα στελέχη της να διεκδικούν εμπράκτως, την στερημένη από το 1974 και εντεύθεν, εθνική μας αξιοπρέπεια.

Σκέψη τρίτη, και ταυτοχρόνως καταληκτικό αλλά μη εξαιρετέο συμπέρασμα:

Εμείς στο ΕΛΑΜ συναγωνίστριες και συναγωνιστές δεν πρόκειται να διάγουμε καμία κρίση ταυτότητας, όπως συμβαίνει τραγελαφικός με άλλες πολιτικές παρατάξεις και κάποια άλλα πρόσκαιρα ανίδεα συνονθυλεύματα. Ούτε και βεβαίως δεν πρόκειται να ¨συναλλάξουμε¨ τις αρχές τις αξίες και τα ιδανικά μας για κανένα πρόσκαιρο και ιδιοτελές μικροκομματικό συμφέρον. Εμείς είμαστε το ΕΛΑΜ. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο που αποτελεί την ασπίδα και το σπαθί των ιδανικών των Ελλήνων της Κύπρου, στην πολύπαθη ημικατεχόμενη πατρίδα μας.

Είμαστε και έχουμε το «θράσος» να μπορούμε να το λέμε άφοβα αλλά και χωρίς τυμπανοκρουσίες, η μόνη ιδεολογικοπολιτική παράταξη που παραμένει πιστή και ανυποχώρητη στην πρώτη γραμμή του Εθνικού αγώνα.

Στην προμετωπίδα της αληθής ανυπότακτης ιστορίας του έθνους των Ελλήνων και των αρχέγονων εθνικών ιδανικών του. Εμείς όπως κατέδειξε περίτρανα η μέχρι σήμερα έστω σύντομη 16χρονη παρουσία μας στα Εθνικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου, έχουμε αποδείξει περίτρανα σε όλους τους πολιτικούς και ιδεολογικούς μας αντιπάλους , πως δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε απο τις αρχές μας, αλλά κυρίως ούτε πρόκειται η προμηνύεται να ¨αλλάξουμε¨ τις ιδέες και τα πιστεύω μας για κανένα.

Κλείνω αυτή την παράθεση σκέψεων ,με μια ακόμα ευχάριστη Διαπίστωση, η οποία πιστεύω δίνει το χαρακτηριστικό στίγμα των ανθρώπων του ΕΛΑΜ αντλώντας στοιχεία από το παρελθόν και συγκρίνοντας τα με το παρόν αυτής της αναταράζουσας, τα λιμνάζοντα νερά του παλαιοκομματικού και διαπλεκόμενου πολιτικού κατεστημένου, παράταξης. Βλέποντας λοιπόν, τους νεοεισερχόμενους συναγωνιστές και συναγωνίστριες στην παράταξη μας και ιδιαίτερα τις νέες και τους νέους του Μετώπου Νεολαίας του ΕΛΑΜ, μπορεί με ευκολία κάποιος να διαπιστώσει πως αποτελείται από ένα ουσιαστικό αγωνιστικό σύνολο αποφασισμένων νέων, με ακμαίο ηθικό και ατσάλινη θέληση. Ένα σύνολο ομόθυμο, ομοιογενές, και πειθαρχημένο το οποίο στον δύσκολο αγώνα που διεξάγει η παράταξη μας, θα αποτελεί, την ραχοκοκαλιά ανάσχεσης και αντίστασης σε οποιαδήποτε μειοδοτική επιβουλή και απειλή προς την πανταχόθεν βαλλόμενη εθνική μας υπόσταση και αξιοπρέπεια.

Τέλος να ενθυμίσω διακριτικώς αλλά και αναλόγως του παρόντος συγγράμματος πως την επιμονή και την αυταπάρνηση προς τις ιδέες μας, εμείς της οικογένειας του ΕΛΑΜ, την θεωρούμε ναι μεν ιστορικό μας χρέος, αλλά κυρίως, την αφομοιώσαμε ήδη ως ευλογία από τον θεό και την ορθόδοξη πίστη μας, και όχι ως μια κάποια μωροφιλόδοξη η ¨γραφική¨ «υποχρέωση» που πρέπει να διεκπεραιώσουμε παίζοντας πολιτικά παίγνια και υποτακτικούς αλλόφρονες τακτικισμούς. Για αυτό λοιπόν συνεχίζουμε. Με επιμονή και πίστη ακατάβλητη, προχωράμε. Πάντα με όπλο την σημαία μας και κάστρα τις ψυχές μας.

Πέτρος Κουντουρέσιης.

Αναπληρωτής Πρόεδρος Εθνικού Λαϊκού Μετώπου.

Adblock test (Why?)

Read this on ΕΛΑΜ