Από: KitasWeather

Χωρίς 40άρια και πιθανότητα βροχών τα απογεύματα σε ορεινά/εσωτερικό το τελευταίο 10ήμερο Αυγούστου

Χωρίς 40άρια και πιθανότητα βροχών τα απογεύματα σε ορεινά/εσωτερικό το τελευταίο 10ήμερο Αυγούστου
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 21, 2024-16:42 View: 18

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε πως από αύριο Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί επιτέλους σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα ενώ η θερμοκρασία φαίνεται να παραμένει γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα καθ’ όλη τη διάρκεια του τελευταίου 10ημέρου του Αυγούστου, χωρίς να φαίνονται άλλα 40άρια μέχρι τότε. Παράλληλα, θα παρατηρούνται σχετικά ασταθείς καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και περιοχές του εσωτερικού, οι οποίες κάποιες ημέρες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένου χαρακτήρα βροχές ή και καταιγίδες.

Aύριο Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές ηλιόλουστος, με εξαίρεση κυρίως τα δυτικά όπου θα παρατηρούνται χαμηλές νεφώσεις οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα αυξημένες. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά, περιοχές του εσωτερικού και ανατολικότερα ενώ στα δυτικά θα συνεχίσουν να παρατηρούνται χαμηλές νεφώσεις κατά διαστήματα, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% στις πλείστες περιοχές ενώ στη Λευκωσία και στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 10%. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 36 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 31 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Παρασκευή, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό, χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση μεμονωμένης βροχής, με την πιθανότητα βροχής να παραμένει στο 0% στις πλείστες περιοχές ενώ στη Λευκωσία και στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής κυμαίνεται από 10-20% (αναλόγως περιοχής). Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά στα παράλια αναμένεται να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 36 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 31 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Το Σάββατο, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών ή και καταιγίδας στα ορεινά, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% στις πλείστες περιοχές ενώ στη Λευκωσία και στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής κυμαίνεται από 10-25% (αναλόγως περιοχής). Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα παράλια αναμένεται να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, παραμένοντας ωστόσο γύρω τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 37 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 31 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Κυριακή, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών ή και καταιγίδας κυρίως στα ορεινά, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται και πάλι στο 0% στις πλείστες περιοχές ενώ στη Λευκωσία και στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής κυμαίνεται από 10-30% (αναλόγως περιοχής). Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα παράλια αναμένεται να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, για να κυμανθεί γύρω τα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω, φτάνοντας γύρω στους 38 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 32 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 24 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Δευτέρα, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών ή και καταιγίδας, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% στις πλείστες περιοχές ενώ στη Λευκωσία και στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής κυμαίνεται από 30-40% (αναλόγως περιοχής). Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα παράλια αναμένεται να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στο εσωτερικό και ορεινά, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 37 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 32 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τρίτη και μέχρι το τέλος Αυγούστου, ο ηλιόλουστος γενικά καιρός φαίνεται να συνεχίζει στις πλείστες περιοχές, ωστόσο τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες θα αναπτύσσονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και περιοχές του εσωτερικού, οι οποίες κάποιες ημέρες είναι πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. Η θερμοκρασία φαίνεται να παραμένει γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν αύριο Πέμπτη αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς εντάσεως 3-4 μποφόρ ενώ στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια θα πνέουν εντάσεως 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα νοτιοανατολικά παράλια τα 6 μποφόρ το απόγευμα. Την Παρασκευή και μέχρι την Δευτέρα, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στρέφονται προοδευτικά σε θαλάσσιους εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα νοτιοανατολικά παράλια τα 5 μποφόρ τα απογεύματα. Οι άνεμοι φαίνεται να παραμένουν θαλάσσιοι και παρόμοιας έντασης μέχρι και το τέλος της πρόγνωσης.

Όσον αφορά το σημείο δρόσου κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, στο Τρόοδος (1900 μέτρα) θα κυμαίνεται σε μέτρια κυρίως επίπεδα, στη Λευκωσία θα κυμαίνεται σε μέτρια έως υψηλά επίπεδα (αναλόγως ημέρας) ενώ στα παράλια, το σημείου δρόσου θα κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα (αναλόγως περιοχής και ημέρας). Για να διαβάσετε πως σχετίζεται το σημείο δρόσου με την αίσθηση της ζέστης, πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Τι είναι το σημείο δρόσου και πώς επηρεάζει την αίσθηση της ζέστης

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για την Λευκωσία.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather