Από: ΕΛΑΜ

Το Μέτωπο Νεολαίας ΕΛΑΜ τίμησε τους υπερασπιστές της ΕΛΔΥΚ

Το Μέτωπο Νεολαίας ΕΛΑΜ τίμησε τους υπερασπιστές της ΕΛΔΥΚ
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 13, 2024-16:05 View: 27

Στις 14-16 Αυγούστου 1974 τα παλληκάρια της ΕΛΔΥΚ (Ελληνική Δύναμη Κύπρου) έγραψαν ολόχρυσες σελίδες ένδοξης Ελληνικής Ιστορίας. Έλαβαν την σκυτάλη από το Λεωνίδα και υπερασπίστηκαν τις Θερμοπύλες της Κύπρου στο Στρατοπεδό τους απέναντι στις υπέρτερες τουρκικές δυνάμεις.

Οι απόστολοι του Μαρασμού μας καλούν σήμερα να ξεχάσουμε και να διαγράψουμε τη θυσία των παλληκαριών μας, Ελλαδιτών και Κυπρίων. Το αίμα όμως που κύλησε στα χώματα της Κύπρου δεν ξεγράφεται και ο Ελληνισμός προσμένει την Απελευθέρωση των σκλαβωμένων μας εδαφών.

Το Μέτωπο Νεολαίας του ΕΛΑΜ δεν ξεχνά και τιμά τους ανθρώπους που υπερασπίστηκαν τη γη μας. Μία λιτή τελετή μνήμης, όπως αρμόζει στους Ήρωες του Έθνους μας, έλαβε χώρα στη Λάρνακα, στο Άλσος Ηρώων της ΕΛΔΥΚ. Για να θυμίζει πάντα πως η Ελλάδα ήταν εκεί όταν χρειάστηκε. Η Ελλάδα του Σταυριανάκου, του Σταυρόπουλου, του Κατσάνη, του Χατζηαυγουστίδη, του Κατούντα, του Καλμπουρτζή και όλων αυτών που σαν άλλοι Κίμωνες απέδειξαν πως, όποιες και αν είναι οι συνθήκες, η Κύπρος ΔΕΝ κείται μακράν!

Η τελετή μνήμης περιλάμβανε ιστορική ομιλία, κατάθεση στεφάνου και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου περήφανα και δυνατά!

Adblock test (Why?)

Read this on ΕΛΑΜ