Από: ΡΙΚ

Πενήντα χρόνια εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής

Πενήντα χρόνια εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής
Δημοσιεύθηκε: Ιουλίου 19, 2024-21:35 View: 31

Πενήντα χρόνια εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής της Κύπρου από την Τουρκία.

Για πρώτη φορά Έλληνας Πρωθυπουργός θα παραστεί στην καθιερωμένη αντικατοχική εκδήλωση στο Προεδρικό επαναβεβαιώνοντας τους ισχυρούς δεσμούς της Αθήνας με τη Λευκωσία.

Με αφορμή την αποφράδα ημέρα, στις πέντε και τριάντα το πρωί, ώρα εκδήλωσης της τουρκικής εισβολής, θα ηχήσουν οι σειρήνες.

Στις 7:35 το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, θα μεταβεί στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, για τα αποκαλυπτήρια των προτομών των αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς, Τάσου Μάρκου, Φώτη Χρίστου και Ανδρέα Αρέστη.Ακολούθως, στον ίδιο χώρο, θα αναπεμφθεί δέηση για τους πεσόντες και τους αγνοουμένους.

Στις 09:00 ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, θα παραστεί σε Συνοδικό Συλλείτουργο, προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Γεωργίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στην Κοκκινοτριμιθιά, προσωρινό Καθεδρικό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Κερύνειας.

Η μεγάλη αντικατοχική εκδήλωση, στο Προεδρικό Μέγαρο, για τις μαύρες επετείους, θα αρχίσει στις οκτώ και τριάντα το βράδυ και θα μεταδίδεται απευθείας, τηλεοπτικά από το ΡΙΚ-Ενα και Ραδιοφωνικά από το Πρώτο Πρόγραμμα.

Πρίν από την έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα υποδεχθεί τον Ελληνα Πρωθυπουργό στο Προεδρικό Μέγαρο και θα ακολουθήσει κατ'ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών.

Το παρών τους στην  εκδήλωση καταδίκης του δίδυμου εγκλήματος θα δώσουν, εκτός από τον Ελληνα Πρωθυπουργό,  διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων,ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασελάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.  

Στα κατεχόμενα οι Τούρκοι ετοιμάζουν προκλητικά πανηγύρια παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα πραγματοποιήσει παράνομη επίσκεψη στην Κύπρο.   

ΕΥΑ/ΑΘΑ

Adblock test (Why?)

Read this on ΡΙΚ