Από: ΡΙΚ

Επίσκεψη Νίκου Δένδια στην Κύπρο

Επίσκεψη Νίκου Δένδια στην Κύπρο
Δημοσιεύθηκε: Ιουλίου 15, 2024-17:04 View: 23

Επίσκεψη η οποία στέλνει συγκεκριμένα μηνύματα για τον σαφή διαχωρισμό των ευθυνών της Χούντας των Αθηνών από την Ελλάδα, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης την επίσκεψη στην Κύπρο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νίκου Δένδια.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησης στο προεδρικό, ο Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις έκτοτε είναι πάντοτε δίπλα στον κυπριακό ελληνισμό στη προσπάθειά του, που ένα και μοναδικό στόχο έχει: την απελευθέρωση και την επανένωση του τόπου.

Από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι , προφανώς δεν επελέγη η 15η Ιουλίου τυχαία. "Το χουντικό πραξικόπημα είχε τραγικές συνέπειες. Από κει και πέρα ο Ελληνισμός έχει ακολουθήσει μια διαφορετική τροχιά με στόχο την επίλυση του μεγάλου εθνικού θέματος" δήλωσε ο κύριος Δένδιας.

Δένδιας - Χριστοδουλίδης 342524352342354 Φωτογραφία Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.jpg

Τη διαχρονική συμπαράσταση της Ελλάδας για λύση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις μετά από συνάντηση με τον κύπριο ομόλογό του Βασίλη Πάλμα, ο κύριος Δένδιας σημείωσε επίσης ότι οι δυο χώρες εργάζονται, ως πυλώνες σταθερότητας, για την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην ευρύτερη περιοχή.

Πρόσθεσε πως η επιχείρηση Αμάλθεια καταδεικνύει τον πρωτεύοντα ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κυπριακή Δημοκρατία στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα.

Από πλευράς του ο κύπριος Υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στην κοινή δέσμευση Κύπρου και Ελλάδας για καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας για διατήρηση της ειρήνης, της ασφάλειας, της σταθερότητας και της συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο,

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΚΥΠΕ

ΧΡΥ/ΜΧ

Adblock test (Why?)

Read this on ΡΙΚ