Από: ΡΙΚ

ΣΕΚ & ΠΕΟ Διαφωνούν με τη νέα πρόταση για το πέναλτι του 12%

ΣΕΚ & ΠΕΟ Διαφωνούν με τη νέα πρόταση για το πέναλτι του 12%
Δημοσιεύθηκε: Ιουλίου 13, 2024-10:07 View: 24

Τη διαφωνία τους με τη νέα αναθεωρημένη πρόταση του υπουργείου Εργασίας, για στοχευμένη ελάφρυνση της αναλογιστικής μείωσης του 12% σε όσους συνταξιοδοτούνται από το 63ο έτος, εξέφρασαν οι συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ, Ανδρέας Μάτσας, ανέφερε πως η εν λόγω πρόταση δημιουργεί προβλήματα και διακρίσεις, και συνεπώς δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
Η συντριπτική πλειοψηφία των επηρεαζόμενων, 7 στους 10, τόνισε ο κύριος Μάτσας, δεν επωφελείται.

Σοβαρές επιφυλάξεις εξέφρασε και η Γενική Γραμματέας της ΠΕΟ, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, η οποία έκανε λόγο για εκβιαστική κατάθεση της πρότασης από το Υπουργείο. Μίλησε επίσης για δημιουργία διακρίσεων και ζήτησε συνέχιση του διαλόγου, προσθέτοντας, πως δεν λήφθηκαν υπόψη εναλλακτικές προτάσεις που είχε προτείνει η Οργάνωση.

Αντίθετη άποψη, εκφράζει η ΔΕΟΚ, η οποία χαρακτηρίζει εκ πρώτης όψεως θετική την πρόταση του Υπουργού. Ο Πρόεδρός της, Στέλιος Χριστοδούλου, τόνισε πως είναι καλό να αξιοποιηθεί τώρα η ωφέλιμη βελτίωση που δίνεται και μετά την ολοκλήρωση του διαλόγου της μεταρρύθμισης να συνεχιστεί ο διάλογος και να επέλθουν περαιτέρω βελτιώσεις.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ,

ΜΡΝ, ΧΡΥ

Adblock test (Why?)

Read this on ΡΙΚ