Από: ΡΙΚ

Πρόθεση Γκουτέρες να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για επανέναρξη διαλόγου στο κυπριακό

Πρόθεση Γκουτέρες να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για επανέναρξη διαλόγου στο κυπριακό
Δημοσιεύθηκε: Ιουλίου 13, 2024-10:28 View: 19

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών προτίθεται να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που έχει, για να φτάσουν οι δύο κοινότητες στην επανέναρξη του διαλόγου στο κυπριακό. Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές του ΟΗΕ, η αναφορά έγινε στη συνάντηση πού είχε χθες βράδυ ο Αντόνιο Γκουτέρες με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σκοπός του Γενικού Γραμματέα, όπως αναφέρεται, είναι να ενθαρρύνει τις δύο πλευρές να συνεχιστούν οι προσπάθειες επανέναρξης του διαλόγου, ενώ υπάρχει πρόθεση να συζητηθεί η εντολή της κυρίας Ολγκίν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο.

Από πλευράς του, ο έλληνας πρωθυπουργός, στην ημίωρη συνάντησή του χθες βράδυ στη Νέα Υόρκη με τον κύριο Γκουτέρες, τόνισε την ανάγκη αξιοποίησης κάθε δυνατότητας για επανέναρξη των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού, στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, εξέφρασε χθες αισιοδοξία ότι πριν από το τέλος του χρόνου, θα υπάρξουν θετικά νέα προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι αντλεί αυτή την πεποίθηση από πληροφορίες που έλαβε.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΕΡΤ

ΠΠ, ΧΡΥ

Adblock test (Why?)

Read this on ΡΙΚ