Από: ΕΛΑΜ

Ο ΟΗΕ δεν μπορεί να κάνει υποδείξεις στην Κύπρο για τη Μεταναστευτική της πολιτική

Ο ΟΗΕ δεν μπορεί να κάνει υποδείξεις στην Κύπρο για τη Μεταναστευτική της πολιτική
Δημοσιεύθηκε: Ιουλίου 04, 2024-16:53 View: 11

Ο ύποπτος ρόλος του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο Κόλιν Στιούαρτ, φάνηκε για ακόμα μια φορά. Τα βάζει με την Κυπριακή Δημοκρατία επειδή δεν αποδέχεται τους παράνομους μετανάστες, οι οποίοι προέρχονται από ασφαλή χώρα, να εισέλθουν στις ελεύθερες περιοχές.

Ο κ. Στιούαρτ, ο οποίος έχει τεράστιες ευθύνες για το ξέφραγο αμπέλι που κατάντησε η γραμμή αντιπαράταξης είναι ο τελευταίος που πρέπει να κάνει υποδείξεις στην Κυπριακή Δημοκρατία για το ποια θα είναι η μεταναστευτική της πολιτική.

Συνεπώς δεν μας προκαλεί καμιά εντύπωση η εξαμηνιαία έκθεση του Γ.Γ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ -που είναι καθ’ υπόδειξη του Κόλιν Στιούαρτ- η οποία τηρεί ίσες αποστάσεις , χωρίς μάλιστα να επιρρίπτει ευθύνες στο κατοχικό καθεστώς για τις παραβιάσεις στην νεκρή ζώνη. Την ίδια ώρα ανησυχεί όπως λέει για τις παραβιάσεις και των «δύο πλευρών».

Να υπενθυμίσουμε στον κ. Γκουτέρες αλλά και στον κ. Στιούαρτ ότι η νεκρή ζώνη είναι έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας που «παραχωρήθηκε» στα Ηνωμένα Έθνη για σκοπούς επιτήρησης και όχι για να την παραχωρούν ή για να επιτρέπουν στις κατοχικές δυνάμεις να αλωνίζουν σε αυτή.

Γραφείο Τύπου ΕΛΑΜ

Adblock test (Why?)

Read this on ΕΛΑΜ