Από: ΔΗΚΟ

Χρ. Ορφανίδης – Προσλήψεις για την ενίσχυση του Τμήματος Δασών

Χρ. Ορφανίδης – Προσλήψεις για την ενίσχυση του Τμήματος Δασών
Δημοσιεύθηκε: Ιουλίου 03, 2024-18:48 View: 22

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ κ. ΧΡΙΣΤΟΥ ΟΡΦΑΝΙΔΗ

Η υποστελέχωση του Τμήματος Δασών και η ανάγκη περαιτέρω προσλήψεων για το τμήμα, το κρίναμε ότι ήταν αναγκαίο να γίνει από πολλά χρόνια και με επανειλημμένες δηλώσεις μας αναφερθήκαμε σ’ αυτό και παράλληλα προχωρήσαμε και εγγράψαμε το συγκεκριμένο θέμα στη Βουλή από τον Νοέμβριο του 2021, το οποίο συζητήθηκε αρκετές φορές­­­.

Έχει κατά την άποψή μας, ιδιαίτερη σημασία η ύπαρξη περισσότερων δασοπυροσβεστών όταν η φωτιά εντοπίζεται άμεσα, το τμήμα να ευρίσκεται εν τη γενέσει μιας πυρκαγιάς.

Το κόστος της αμοιβής που χρησιμοποιείτο ως αποτρεπτική δικαιολογία, μας εύρισκε πάντα αντίθετους, γιατί το κόστος των αποζημιώσεων, στην περίπτωση μιας καταστροφικής πυρκαγιάς, είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από τα αποτελέσματά της, που σίγουρα θα ήταν κατά πολύ μικρότερες οι αποζημιώσεις αν υπήρχαν περισσότερα ενισχυμένα τμήματα του Τμήματος Δασών.

Οι συνεχείς αναφορές μας για χρόνια και εκκλήσεις μας σε όλους και ιδιαίτερα στους εκάστοτε υπουργούς, φαίνεται ότι επιτέλους εισακούστηκαν και με ικανοποίηση σήμερα ενημερωθήκαμε για την απόφαση της κυβέρνησης όπως προχωρήσει άμεσα στις διαδικασίες ενίσχυσης του τμήματος με περαιτέρω προσλήψεις και αυτή είναι μια απόφαση στη σωστή κατεύθυνση. 

Γραφείο Τύπου

3 Ιουλίου 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ