Από: KitasWeather

Μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες σήμερα και αύριο το απόγευμα σε ορεινά/εσωτερικό – Άνοδος θερμοκρασίας από εβδομάδας

Μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες σήμερα και αύριο το απόγευμα σε ορεινά/εσωτερικό – Άνοδος θερμοκρασίας από εβδομάδας
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 29, 2024-10:44 View: 12

Σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα θα επηρεάζει την περιοχή μας σήμερα και αύριο, με αποτέλεσμα κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες να αναπτύσσονται νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και σήμερα Σάββατο και στο εσωτερικό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σήμερα ενώ αύριο δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται λίγο πάνω της κανονικής, ωστόσο λόγω και των αυξημένων επιπέδων υγρασίας η δυσφορία θα παραμείνει αυξημένη. Το πρώτο μισό της νέας εβδομάδας, οι όποιες πιθανότητες βροχής μειώνονται ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, για να φτάσει γύρω στους 39-40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό.

Σήμερα Σάββατο, σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα επηρεάζει την περιοχή μας.

Mετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό και αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών ή και καταιγίδων. Σε περίπτωση εκδήλωσης καταιγίδας αυτή πιθανόν να συνοδεύεται από χαλάζι. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω, φτάνοντας γύρω στους 35 έως 38 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 30 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 24 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Σάββατο (29/06/2024)

Αύριο Κυριακή, σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα θα συνεχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας.

Μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως στις νότιες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών ή και καταιγίδας το απόγευμα. Σε καταιγίδα αναμένεται να παρατηρηθεί χαλαζόπτωση. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα νοτιοανατολικά παράλια πιθανόν να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω, φτάνοντας γύρω στους 35 έως 38 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 30 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 24 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Κυριακή (30/06/2024)

Την Δευτέρα, η σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα θα αρχίσει να υποχωρεί.

Μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί και πάλι ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως στις νότιες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 36 έως 39 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 32 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Δευτέρα (01/07/2024)

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα νοτιοανατολικά παράλια πιθανόν να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 36 έως 39 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, χωρίς να αποκλείεται μεμονωμένο και πρόσκαιρο 40άρι, γύρω στους 33 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 26 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Τρίτη (02/07/2024)

Την Τετάρτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 37 έως 40 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 33 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 27 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Τετάρτη (03/07/2024)

Στην πιο κάτω εικόνα, βλέπετε τη θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας για χθες, η οποία στην περιοχή μας κυμαίνεται γύρω στους 26-28 βαθμούς Κελσίου (εικόνα 1). Αυτές οι θερμοκρασίες είναι γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα (εικόνα 2).

Εικόνα 1: Θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας
Εικόνα 2: Θερμοκρασιακή ανωμαλία της επιφάνειας της θάλασσας

Ο κίνδυνος έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών σύμφωνα με τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες είναι υψηλός στα υψηλότερα ορεινά και πολύ υψηλός στις υπόλοιπες περιοχές.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather