Από: ΔΗΠΑ

Μ.ΓΙΑΚΟΥΜΗ: ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ-ΕΛΛΑΔΑΣ  – ΙΣΡΑΗΛ

Μ.ΓΙΑΚΟΥΜΗ: ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ-ΕΛΛΑΔΑΣ  – ΙΣΡΑΗΛ
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 28, 2024-11:56 View: 10

Η ηλεκτρική διασύνδεση της Κύπρου Great Sea Interconnector, είναι ένα σημαντικό έργο που θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο για την Κύπρο όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξασφαλίζοντας παράλληλα στον καταναλωτή, που πληρώνει το ακριβότερο ρεύμα στην Ε.Ε, τιμές πολύ χαμηλότερες από τα σημερινά επίπεδα, υπογράμμισε ο βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Μιχάλης Γιακουμή.

Σε παρέμβασή του, στην μεσημβρινή ενημερωτική ζώνη του ΡΙΚ, ο κύριος Γιακουμή, υπογράμμισε ότι με την ηλεκτρική διασύνδεση θα υπάρχει ενεργειακή ασφάλεια και αξιοπιστία του δικτύου, μείωση του κόστους ενέργειας για τον καταναλωτή, ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ η Κύπρος αποκτά στρατηγική σημασία ως ενεργειακός κόμβος στη Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κύριος Γιακουμή, ανέφερε ότι δεν πρέπει να μας προβληματίσει το κόστος της υποδομής, «αλλά θα πρέπει να δούμε την μεγάλη εικόνα και τα οφέλη που θα επιφέρει το έργο στην Κ.Δ και στους καταναλωτές». Εάν, υπέδειξε, η τεχνοοικονομική μελέτη βιωσιμότητας του έργου κρίνει ότι το έργο είναι βιώσιμο, τότε θα πρέπει να γίνει η επένδυση και δεν θα «πρέπει να μας προβληματίσει καθόλου το κόστος αλλά να δούμε το γενικό όφελος από αυτό το σημαντικό έργο». Το έργο είπε, θα πρέπει να γίνει μελετημένα, με διαφάνεια και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ