Από: KitasWeather

Πιθανότητα μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων το Σ/Κ στα ορεινά και εσωτερικό τα απογεύματα – Μικρή πτώση θερμοκρασίας

Πιθανότητα μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων το Σ/Κ στα ορεινά και εσωτερικό τα απογεύματα – Μικρή πτώση θερμοκρασίας
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 28, 2024-10:37 View: 10

Συνεχίζει ο ηλιόλουστος γενικά καιρός μέχρι και τις αρχές της νέας εβδομάδας στις πλείστες περιοχές του νησιού, ωστόσο, σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα θα επηρεάσει την περιοχή μας αυτό το Σ/Κ με αποτέλεσμα την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών ή και καταιγίδας κατά τις απογευματινές ώρες στα ορεινά/ημιορεινά ενώ το Σάββατο πιθανότητες παρουσιάζονται και στο εσωτερικό. Παράλληλα κατά τις αυγινές και πρώτες πρωινές ώρες θα συνεχίσουν να παρατηρούνται τοπικές ομίχλες και χαμηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή σήμερα Παρασκευή, με τον υδράργυρο να φτάνει γύρω στους 40-41 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό ενώ μικρή πτώση της θερμοκρασίας και υποχώρηση των 40αριών αναμένεται κατά το Σ/Κ. Νέα μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται στις αρχές της νέας εβδομάδας, με τον υδράργυρο να φτάνει γύρω στους 39-40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό. Να σημειώσουμε ωστόσο πως λόγω και των αυξημένων επιπέδων υγρασίας που παρατηρούνται, η δυσφορία θα παραμείνει αυξημένη καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας.

Σήμερα Παρασκευή, δεν αναμένεται κάποια αλλαγή στο καιρικό σκηνικό και μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά θα σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις να αναμένονται στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, φτάνοντας γύρω στους 38 έως 41 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 32 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 28 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Παρασκευή (28/06/2024)

Για σήμερα Παρασκευή, το Kitasweather έχει εκδώσει νέα κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες στο εσωτερικό και ορεινά και περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Νέα κίτρινη προειδοποίηση υψηλών μέγιστων θερμοκρασιών από Kitasweather για την Παρασκευή (28/6)

Αύριο Σάββατο, σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα θα επηρεάσει την περιοχή μας.

Mετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών ή και καταιγίδας. Σε περίπτωση εκδήλωσης καταιγίδας αυτή πιθανόν να συνοδεύεται από χαλάζι. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα ανατολικά θα σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 35 έως 38 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 31 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Σάββατο (29/06/2024)

Την Κυριακή, σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα θα συνεχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας.

Μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως στις νότιες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών ή και καταιγίδας το απόγευμα. Σε καταιγίδα αναμένεται να παρατηρηθεί χαλαζόπτωση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 35 έως 38 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 30 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Κυριακή (30/06/2024)

Στις αρχές της νέας εβδομάδας, η σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα θα υποχωρήσει με αποτέλεσμα να μειώνονται οι όποιες πιθανότητες βροχής ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, φτάνοντας γύρω στους 39-40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό.

Στην πιο κάτω εικόνα, βλέπετε τη θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας για χθες, η οποία στην περιοχή μας κυμαίνεται γύρω στους 26-28 βαθμούς Κελσίου (εικόνα 1). Αυτές οι θερμοκρασίες είναι γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα (εικόνα 2).

Εικόνα 1: Θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας
Εικόνα 2: Θερμοκρασιακή ανωμαλία της επιφάνειας της θάλασσας

Ο κίνδυνος έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών σύμφωνα με τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες είναι υψηλός υψηλότερα ορεινά και πολύ υψηλός στις υπόλοιπες περιοχές.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather