Ο κ. Γιώργος Λουκαϊδης μίλησε στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης για την έκρυθμη κατάσταση στη Γάζα

Ο κ. Γιώργος Λουκαϊδης μίλησε στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης για την έκρυθμη κατάσταση στη Γάζα
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 28, 2024-10:04 View: 10

28-06-2024 10:04

Ο κ. Γιώργος Λουκαϊδης μίλησε στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης για την έκρυθμη κατάσταση στη Γάζα

Στο πλαίσιο των εργασιών του 3ου Μέρους τηςΣυνόδου 2024 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσηςτου Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), το μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας, βουλευτής, κ. Γιώργος Λουκαϊδης, μίλησε χθες στην Ολομέλεια της Συνέλευσης σε συζήτηση με θέμα « τον πόλεμο στη Γάζα, την ανάγκη απελευθέρωσης των ομήρων, επίτευξης κατάπαυσης του πυρός και παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας».

Σε σχετική παρέμβασή του, ο κ. Λουκαϊδης αναφέρθηκε στις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης του Παλαιστινιακού λαού και στην γενοκτονία που εξελίσσεται στην κατεχόμενη Γάζα. Καταδίκασε την εσκεμμένη στέρηση εκ μέρους του κράτους του Ισραήλ της πρόσβασης του άμαχου πληθυσμού της Γάζας σε βασικές ανάγκες και υπηρεσίες, τον θάνατο χιλιάδων γυναικών και παιδιών και γενικότερα αμάχων πολιτων αλλά και την σχεδόν ολοκληρωτική  καταστροφή των υποδομών της Γάζας. Επισήμανε ότι τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τος φρικαλεότητες εις βάρος του άμαχου πληθυσμού, τις σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και την συλλογική τιμωρία των Παλαιστίνιων. Ο κ. Λουκαϊδης ανέφερε ακόμα ότι έχουν στοχοποιηθεί μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται  στη Γάζα και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Δυστυχώς σημείωσε, δεν έχει υπάρξει καμία καταδίκη ή έστω ξεκάθαρη επικριση απέναντι σε αυτές τις φρικαλεότητες από το Συμβούλιο της Ευρώπης, ένα οργανισμό εντεταλμένο να υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Διατύπωσε τη θέση ότι η σιωπή του Οργανισμού, θέτει σε κίνδυνο την αξιοπιστία του και τη δυνατότητά του να παρεμβαίνει στα διεθνή δρώμενα. Δεν γίνεται, ανέφερε, οι αξιωματούχοι του Οργανισμού όπως και η ΚΣΣΕ να ευαισθητοποιήθηκαν αμέσως στην περίπτωση των καταδικαστέων επιθέσεων της Χαμάς, αλλά υποκριτικά και στο πλαίσιο δυο μέτρων και δυο σταθμών να μην τηρείται η ίδια στάση απέναντι στο κράτος του Ισραήλ που διαπράττει εγκλήματα πολέμου. Η ανοχή αυτή, υποστήριξε, ισοδυναμεί με στήριξη προς την απάνθρωπη και επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης Νετανιάχου, η οποία με τη στάση της διεθνούς κοινότητας συνεχίζει ανενόχλητη τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της, παραβλέποντας την ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός, απρόσκοπτης παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και ανακούφισης των πληγέντων και επιστροφής στο διάλογο για αναζήτηση πολιτικής και ειρηνικής διευθέτησης του ζητήματος.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)

Adblock test (Why?)

Read this on Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών Κυβέρνησης