Από: ΔΗΠΑ

Μ. ΓΙΑΚΟΥΜΗ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΟΚΥΠΥ

Μ. ΓΙΑΚΟΥΜΗ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΟΚΥΠΥ
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 27, 2024-14:56 View: 14

Σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας συζητήσαμε ένα ζήτημα κρίσιμης σημασίας που αφορά την πολιτική του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥΠΥ) για την κάλυψη των αναγκών του σε ωρομίσθιο προσωπικό και την πρόθεσή του να αγοράζει υπηρεσίες.

 Ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, θέλω να τονίσω τη σημασία που έχει το ωρομίσθιο προσωπικό στη λειτουργία και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών από τα κρατικά μας νοσηλευτήρια. Η συμβολή του ωρομίσθιου προσωπικού είναι εξίσου σημαντική με αυτή του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού.

 Αυτοί οι εργαζόμενοι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, συμβάλλουν καθημερινά στην παροχή ποιοτικής φροντίδας και στην εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων μας. Είναι κρίσιμο να αναγνωρίσουμε την αξία τους και να διασφαλίσουμε ότι έχουν τα απαραίτητα δικαιώματα και συνθήκες εργασίας.

Τα θέματα που θίγουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και μας προβληματίζουν έντονα είναι:

1.Συνεχής ανάγκη για προσλήψεις: Παρά τις συνεχείς ανάγκες, ο ΟΚΥΠΥ δεν προχωρεί σε προσλήψεις μόνιμων ωρομίσθιων εργαζομένων για κάλυψη των μόνιμων αναγκών, δυστυχώς προχωρεί σε εποχικές προσλήψεις.

2. Ανάθεση υπηρεσιών σε εξωτερικές εταιρείες. Η απόφαση του ΟΚΥΠΥ να αναθέσει υπηρεσίες όπως η μεταφορά ιατρικών δειγμάτων σε εξωτερικές εταιρείες, αντί να ενισχύσει το υπάρχον προσωπικό, αυξάνει το κόστος και δημιουργεί εργασιακή αναστάτωση.

3. Ασφάλεια και σταθερότητα εργασίας. Οι ωρομίσθιοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε καθεστώς ανασφάλειας, καθώς μπορούν να απολυθούν ή να μην ανανεωθεί το συμβόλαιό τους ανά πάσα στιγμή.

4. Οι συνθήκες εργασίας του ωρομίσθιου προσωπικού. Η απουσία σταθερών και αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας, είναι απαραίτητες για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας. Καλούμε την ηγεσία του ΟΚΥΠΥ να σεβαστεί τις συμφωνίες και τα εργασιακά θέματα, και να προχωρήσει σε εντατικό διάλογο με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για τα θέματα στελέχωσης του ωρομίσθιου προσωπικού. Είναι απαραίτητο να διασφαλίσουμε ότι η παροχή υγειονομικών υπηρεσιών γίνεται με όρους που διασφαλίζουν την αξιοπρέπεια και την ασφάλεια όλων των εργαζομένων.

θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά το ζήτημα και να στηρίζει τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

Η συμβολή αυτών των εργαζομένων είναι καθοριστική για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στα κρατικά νοσηλευτήρια της Κύπρου. Το ωρομίσθιο προσωπικό εργάζεται υπό δύσκολες συνθήκες, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες που στηρίζουν την καθημερινή λειτουργία των νοσοκομείων μας. Είναι ζωτικής σημασίας να αναγνωρίσουμε τη συμβολή τους και να εξασφαλίσουμε ότι εργάζονται υπό συνθήκες που διασφαλίζουν την αξιοπρέπειά τους και τα δικαιώματά τους. Τα θέματα που θίγουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις περιλαμβάνουν την ανάγκη για συνεχείς προσλήψεις ωρομίσθιου προσωπικού, την ακατάλληλη ανάθεση υπηρεσιών σε εξωτερικές εταιρείες, την ανασφάλεια και αστάθεια εργασίας, καθώς και την απουσία αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας. Η επίλυση αυτών των προβλημάτων είναι απαραίτητη για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας. Καλούμε την ηγεσία του ΟΚΥΠΥ να τηρήσει τις συμφωνίες και να προχωρήσει σε εντατικό διάλογο με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για τα θέματα στελέχωσης του ωρομίσθιου προσωπικού. Μόνο μέσα από την αμοιβαία συνεργασία και το σεβασμό θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες της Κύπρου. Η Δημοκρατική Παράταξη θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το ζήτημα και να στηρίζει τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ