Από: ΔΗΣΥ

Συνάντηση Προέδρου ΔΗΣΥ με Επαρχιακή Γραμματεία Παναγροτικού Συνδέσμου Αμμοχώστου

Συνάντηση Προέδρου ΔΗΣΥ με Επαρχιακή Γραμματεία Παναγροτικού Συνδέσμου Αμμοχώστου
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 25, 2024-20:12 View: 16

Τα διαρθρωτικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας, σε συνάρτηση και με τις ακραίες καιρικές συνθήκες που δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, με την Επαρχιακή Γραμματεία του Παναγροτικού Συνδέσμου Αμμοχώστου.

Η κ. Δημητρίου διαβεβαίωσε τους αγρότες ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα συνεχίσει να στηρίζει τον πρωτογενή τομέα και θα συνεχίσει ν’ ασκεί πιέσεις, προκειμένου να δοθεί ανάσα στον αγροτικό κόσμο, με διορθωτικές πολιτικές εντός Κύπρου αλλά και εντός της ΕΕ.

Ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην αντιμετώπιση της έλλειψης νερού, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Διαπιστώθηκε ότι οι φετινές αποκοπές είναι τέτοιες, που θα δημιουργήσουν κινδύνους επιβίωσης και εξόδου από το επάγγελμα. Το θέμα θα εγγραφεί στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή για εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων.

Σε κάθε περίπτωση σε αυτές τις δύσκολες καιρικές συνθήκες θα πρέπει οι αγρότες μας να λάβουν έκτακτη στήριξη, που ομολογουμένως ταυτόχρονα έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα τα τελευταία χρόνια από την πανδημία και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ κ. Ονούφριος Κουλλά, ο βουλευτής κ. Χαράλαμπος Πάζαρος μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων και ο Γενικός Γραμματέας του Παναγροτικού κ. Τάσος Γιαπάνης.

25.06.24

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΣΥ